çarpıcı yorum | " /> çarpıcı yorum | "/>

En Sıcak Konular

Arınç'tan 7 şehitle ilgili çarpıcı yorum

9 Aralık 2009 19:40 tsi
Arınç'tan 7 şehitle ilgili çarpıcı yorum 

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç 7 şehitle ilgili çarpıcı yorumlarda bulundu. Arınç'a göre eylem belli bir merkezden, akıllıca planlanmış olabilir.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Habertürk Ankara Temsilcisi Ünsal Ünlü'nün sorularını yanıtladı.

Tokat'ta düzenlenen ve 7 askerin şehit olduğu hain saldırıyla ilgili yorumu sorulan Arınç, "Belli bir merkezden planlanan, akıllıca bir eylem olabilir" diyerek, olayın zamanlamasına ve yerine dikkat çekti.

Bayramdan sonra Danıştay da kalmayacak Bülent Arınç da sözünü neden söylediniz?

Bu gazetecilerin ısrarından kurtulmak için ayak üstü söylenmiş bir söz. Yoksa görüldüğü gibi şu anda ben de yerimdeyim, Danıştay da yerinde. Danıştay bu ülkenin önemli kurumlarından biri. Çok önemli bir görevde. Ama bu Danıştay'ın verdiği katsayı kararını eleştirmeme engel değil. O kararı yine eleştiririm.

Son dönemde yaşanan olaylar ve Tokat'ta 7 şehit vermemiz birleştirildiğinde bir kalkışmanın uygulanmaya çalışıldığını söyleyebilir miyiz?

Ben bir kalkışma olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda bazı siyasiler ve bazı medya organları bunu böyle göstermeye çalışıyorlar. Türkiye ne geçmişte teröre teslim oldu, ne de bundan sonra olur. Sayın Baykal ile Bahçeli'nin dünkü sözleri, ortalığı kan gövdeyi götürüyor diye göstermeye çalışan televizyon kanalları bu ülkeye iyilik yapmıyor. Tabii ki terör saldırısı çok acı bir olay. Bu hainlere de bunun hesabı sorulacaktır. Şu ana kadar olayı üstlenen bir örgüt halen olmadı. Olayı işleyen failler mutlaka bir yerlere gizlenmişlerdir. Bunun faillerini en kısa zamanda bütün bağlantılarıyla ortaya çıkaracağız.

Bizim attığımız adımlar Türkiye'de büyük destek görüyor. "Artık yeter, akan kanlar dursun" diye feryatlar var. Biz bu sese kulak verdik. Ve kapsamlı bir çalışma yaptık. Demokratik açılım bütün Türkiye'ye bir güven, bir huzur verdi. Şu anda da çalışmalar var. Süreç yürürlükte.

Tokat'ta 7 askerimizin şehit edildiği saldırıyı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şimdi dün Sayın Başbakan ABD'de Obama ile görüştü. Bush döneminde başlayan mutabakat süreci Obama ile daha da güçlendi. Artık terörle mücadelede ABD daha çok destek verecek. Buna karşı bir mesaj olabilir. 'Sen öyle diyorsun ama aslında böyle' mesajı verilmiş olabilir. DTP'nin kapatma davası, hükümetin yürüttüğü süreç, Öcalan'ın hücresi bahane edilerek yaratılan olaylar.  Bir de eylemin yapıldığı yer de ilginç. Milliyetçi duyguların yoğun olduğu, en fazla şehit vermiş illerimizden biri. Bunlar bir araya geldiği zaman milliyetçi duyguları daha çok körükleyecek bir eylemi çok da akıllıca planlamış olabileceklerini gösteriyor.

Taşeron örgüt de kullanılmış olabilir. Türkiye'de yargı kararları ile henüz kesinleşmemiş bazı olaylardaki pek çok görüşme, pek çok iddia güündeme geldi. Bundan da anlıyoruz ki bir saldırı olduğunda hemen bir örgütün adı telaffuz edilmemeli. Ortaya çıkan bilgiler gösteriyor ki belli bir merkezden belli eylemlerin yönlendirildiği bir gerçek. Bu kadarını söyleyeceğim. Gerisini mahkemeler bittiğinde konuşuruz.

Muhalefetin sert eleştirileri var...

Baykal'ın kullandığı ihanet, hainlik sözcükleri ona hiç yakışmıyor. Fütursuzca bu kelimeleri kullanıyor. Biz buna müstehak değiliz. O da müstehak değil. O da vatanını seven bir politikacı. İhanet kaldırılabilecek bir sözcük değil. İkincisi "Sayın Başbakan ABD'de ne yapıyor? Dönsün Türkiye'ye" diyorlar. Hükümet yerinde, bakanlar yerinde, güvenlik güçleri çalışıyor. Bu nerede görülmüş, Başbakan dışarıdan bütün programını kesip gelecek. Terör örgütü zil takıp oynar. 'Öyle bir eylem yaptık ki Başbakan bile programını bitirip döndü' derler. Terör örgütlerinin zaten amacı topluma korku ve endişe vermektir. Böyle birşey onların amacına hizmet eder. Kaldı ki Başbakan orada gönül de eğlendirmiyor. ABD'de çok önemli görüşmeler yapıyor.

DTP'nin "Açılım bitti" çıkışını nasıl yorumluyorsunuz? Gerçekten açılım bitt mi?

Bakıyorum çok garip benzerlikler var. Biz demokratik açılımın bir süreç olduğundan bahsettik. Bazılarını yaptık, bazılarını yapacağız. TBMM'de buna karşı çıkan iki tane parti vardı. CHP ve MHP. Ama şu anda geldiğimiz noktada DTP de İmralı da PKK da buna karşı. Bu kadar benzerlik mümkün olabilir mi? Ben MHP'de siyaset yapıyor olsam "Yahu biz kimlerle aynı noktaya geldik?" diye kendi kendime sorardım. MHP lideri Bahçeli "Dağa çıkarız" dedi, 4 ay sonra Emine Ayna "Biz de dağa çıkarız" dedi. Bir dağ birlikteliği de ortaya çıktı. Bunlar nasıl benzerlikler.

CHP 3 tane Kürt raporu hazırladı, bugün kendi söylediklerine karşı. Rahmetli Türkeş'in bu konuda açılımları vardı şu anda Bahçeli karşı çıkıyor. DTP'li Emine Ayna, kadıncağız diyeceğim ben ona. Aslında onu saygın bir hanımefendi olarak görmek isterdim. Çıkıp diyor ki "Açılım bitti". Ve bunu kahkahayla söylüyor. Burada bir birlik var, benzerlikler var.

haberturk



Bu haber 772 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,512 µs