En Sıcak Konular

Medvedev: Gürcistan ile gün gelir vize de kalkar

9 Aralık 2009 17:16 tsi
Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, Gürcistan ile hava ulaşım yolunun açılmasına sıcak baktığını ve iki ülke arasında vizelerin de bir gün kalkabileceğini söyledi.

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili ile hiçbir zaman masaya oturmayacaklarını tekrarlayan Medvedev, "Ben defalarca belirttim: Şu anki Gürcü Cumhurbaşkanı ve diğer üst düzey yetkilileriyle temasa geçmeyi düşünmüyorum. Bizim yollarımız ayrıldı. Saakaşvili, gerçekleştirilen cinayetlerden direkt hukuki sorumluluk taşıyor. Ama bu bizim diğer ilişkilerimizin daha sonraya ertelememiz gerektiği anlamına gelmemeli. Bizim halklar arasında asırlara dayalı dostluk ve özel bir tarih var." dedi.

Medvedev, iki ülke arasındaki Verhniy Lars sınır kapısının açılmasına da sıcak baktıklarını belirtti. Medvedev, "İki ülke arasında hava ulaşımının tekrar başlatılması ve Verhniy Lars sınır kapısının açılması konusuna gelince ise tüm bunlar normal ve oturup konuşulması ve karar verilmesi gereken şeyler . Açık konuşmak gerekiyorsa, ben burada herhangi bir engel görmüyorum. Bu öncelikle, uluslararası alanda bazı konularda devletlerimiz arasındaki sert gerginliğe ve siyasi tabakada oluşan büyük hassas noktalara rağmen daha önce dostluk içinde yaşayan sıradan vatandaşların çıkarına." diye konuştu.

Medvedev, günün birinde Gürcistan'la vize rejiminin de kalkacağına inandığını ifade etti. Rusya Devlet Başkanı, "Biz Avrupa Birliği ile vizesiz alan sistemine doğru adım atıyoruz. Umarım yakın zaman içinde bu gerçekleşecek. Ayrıca, günü geldiğinde Gürcistan ve Rusya için de böyle bir olayın yaşanacağını umuyorum." dedi.

Ağustos 2008 yılında Gürcistan ve Rusya arasında çıkan beş günlük savaşın ardından Moskova, tek taraflı olarak bağımsızlıklarını ilan eden Abhazya ve Güney Osetya'yı tanımıştı. Moskova'nın bu adımına karşılık olarak Gürcistan Rusya ile olan diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Cihan



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,449 µs