En Sıcak Konular

Halk otobüslerine yeni güvenlik önlemi

9 Aralık 2009 16:16 tsi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Serap Eser'in ölümüne neden olan İETT otobüsüne yönelik molotofkokteylli eylemin benzerlerinin yaşanmaması için otobüslerde yeni önlemler alacaklarını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Serap Eser'in ölümüne neden olan İETT otobüsüne yönelik molotofkokteylli eylemin benzerlerinin yaşanmaması için otobüslere sivil polis ve güvenlik görevlilerinin yerleştirilebileceğini söyledi.

Başkan Kadir Topbaş, Taksim Metro İstasyonu'nda düzenlenen Cumhuriyetin Coşkusu Fotoğraf Yarışması'nın ödül törenine katıldı. Törenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Topbaş, İETT Genel Müdürlüğü'nün, Serap Eser ile çok ilgilendiğini belirtti.

Başından beri konuyu takip ettiklerini anlatan Topbaş, İETT yolcularının sigortalı olduklarını belirtti. Davanın devam ettiğini anlatan Topbaş, "Serap bir sembol aslında. Çok üzücü bir olay. Gelecekle ilgili hayalleri olan bir insan, bir anda hayatını kaybediyor.

Bu bir insanlık ayıbı, insanlığın yüz karası bir olaydır. Baba kızını karşılamak için durağa giderken belediye otobüsünün yandığını görüyor.

Orada kucağına aldığı kızı da evladı. Bu acıyı milletçe hissettik. Gereken neyse yapıldı ve yapılacaktır. Cana nasıl kastedilir, bu nasıl vahşettir? Giden can geri gelir mi, telafisi mümkün mü?

Bilginin insan avucuna sığdığı bu dönemde bu vahşet, kan ve gözyaşı olmasın" dedi.

"Otobüslerde uygulanan yeni güvenlik önlemleri var mı?" şeklindeki bir soru üzerine de Topbaş, en fazla yapabilecekleri şeyin otobüslere kamera koymak olduğunu söyledi.

Başkan Kadir Topbaş, "Ya da güvenlik elemanı veya sivil polisler otobüs içinde görev yapabilir. Ancak bu yapılanların hiçbiri insan hayatını geri getirmemektedir.

Tabi ki emniyet tedbirlerimiz vardır ve artarak devam ediyor. Polislerin yolcu gibi otobüse binmeleri konusunda Emniyet Müdürümüz ile görüştük.

Bu tür tedbirler alındı. Bu insanlık ayıbını nasıl yaptılar. Bunu yapanlar nasıl yaşıyor ve nasıl nefes alıyorlar şaşıyorum" diye yanıt verdi.

İHA

 



Bu haber 546 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,871 µs