En Sıcak Konular

STK'lar provokatif eylemlere tepki gösterdi

9 Aralık 2009 16:10 tsi
Mardin'de bir araya gelen sivil toplum kuruluşları ve sendikalar, son günlerde artış gösteren olaylara tepki göstererek, hükümetin demokratik açılımına destek verilmesini istediler.

Mardin Geçici Köy Korucuları Derneği'nde bir araya gelen sivil toplum temsilcileri son günlerde yaşanan gelişmeleri değerlendirdiler.

Kamu-Sen Konfederasyonuna bağlı sendikaların da destek verdiği programda bir açıklama yapan Türk Haber-Sen Mardin İl Başkanı Şeyhmus Kanat, hükümetin başlatmış olduğu demokratik açılıma destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Son günlerde artış gösteren provokatif olayların tek elden yönlendirildiğine inandığını belirten Kanat, "Bizim bizden başka kurtuluşumuz yoktur. Dış mihrakların odağında ülkeyi karıştırmaya çalışmak hiç kimseye fayda sağlamaz. Yine terör örgütü yandaşları yapmış oldukları eylemlerle gayri insani davranışlar sergilemektedirler. Suçsuz insanların malına zarar vermekte ve kamu hizmetine sunulmuş belki de her gün kullandıkları toplu taşıma araçlarına zarar verilmektedir. Bu niye. Nankörlüğün bu kadarı da olmaz dedirten bu gelişmeler ülkemizde sokak çatışması ortamına gidiliyor endişesini artırmaktadır. Hiç kimsenin bu ülkenim huzurunu bozmaya ve demokratik açılımı baltalamaya hakkı yoktur." dedi.

Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Nezir Güneş ise son günlerde sanki bir program dâhilinde yaşanan olayların cumhuriyet tarihinde ilk defa gündemde özgür bir şekilde tartışılmaya başlanan Kürt sorunu ve demokratik açılıma karşı olan derin güçlerin himayesinde gerçekleştiğine inandığını vurguladı.

İstanbul başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu Bölgesinde artış gösteren olayları değerlendiren Güneş, son olayların siyasi parti liderlerinin olaylara sağduyulu yaklaşmamalarından kaynaklandığını ifade etti.

Geçici Köy Korucuları Derneği Mardin Şube Başkanı Orhan Kandemir ise Kızıltepe ilçesinde derneklerine yapılan taşlı saldırıyı kınadı. Köy korucularının karalanmaya çalışıldığı bir dönemde yapılan bu tür eylemlerin anlamlı olduğunu anlatan Kandemir, "Son günlerde 1 uzman çavuş, Tokat'ta da 7 güvenlik görevlimiz pusuya düşürülerek şehit edilmiştir. Her defasında barış diye haykıran ve savaşı körükleyen bu hainlere gereken ders artık verilmelidir. Yine terör örgütü yandaşlarının Türkiye'nin birçok yerinde yapmış olduğu eylemlerden derneğimizin Kızıltepe şubesi de nasibini almıştır. Bu tür provokatif eylemler ülkenin huzurunu bozmaya yöneliktir." diye konuştu

Cihan



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,078 µs