En Sıcak Konular

Yapılanma şeması ortaya çıktı

9 Aralık 2009 10:41 tsi
Yapılanma şeması ortaya çıktı Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, terör örgütü PKK'nın 'Türkiye Meclisi' çatısı altında faaliyet gösteren 'Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi' üyeleriyle ilgili hazırladığı iddianame kabul edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, PKK'nın 'Türkiye meclisi (KCK-TM)' çatısı altında faaliyet gösteren 'Yurtsever Demokratik Gençlik Meclisi (YDGM)' üyeleriyle ilgili hazırladığı iddianame kabul edildi. İddianamede, örgütün kaos ortamını sürdürerek bölgede korku ve panik oluşturmayı hedeflediği aktarılıyor. Şırnak'taki izinsiz gösterilerde yakalanan 61 sanık için 28 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 850 sayfalık iddianamede, yasadışı yapılanmanın nasıl işlediği ayrıntılarıyla anlatılıyor.

Diyarbakır 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen 850 sayfalık iddianamede, yasadışı yapılanmanın nasıl işlediği ayrıntılarıyla anlatılıyor. Terör örgütü adına suç işleyen çocuk ve gençlerin, merkezi Diyarbakır'da bulunan YDGM tarafından yönlendirildiği belirtilirken, KCK'nın alt birimi olan organizasyonun 'örgüte sadık ve eylem yapmaya hazır gençleri tek tek tespit ettiği' vurgulanıyor. İddianame, gizli tanık ifadeleri, teknik ve fiziki takip sonuçlarıyla destekleniyor.

Yapılan bütün eylemlerin terör örgütünün talimatlarıyla gerçekleştiği anlatılan iddianamede, şöyle deniliyor: "Eylemlerde çocuklar ön plana sürülmektedir. Amaç, müzahir kitleyi zinde tutup, eylemsellik sürecinin üst seviyede muhafazasını sağlamak, bölgede korku ve paniğin devam etmesi, kaos ortamının sürmesi ve bu sayede halk üzerinde baskı oluşturulması, devlet güçlerinin zafiyet içerisinde olduğunun gösterilmesidir. Eylemlerde bayrak açan, slogan atan, güvenlik güçlerine taşlı ve molotoflu saldırıda bulunan şahısların 15-25 yaş aralığındaki gençler olduğu gözlenmektedir. Eylemci genç grubun örgütlü bir yapı içerisinde hareket ettiği, terör örgütünün gençlik yapılanması içerisinde oldukları, terör örgütünün merkezi gençlik örgütlenmesi içerisindeki şahıslar tarafından yönlendirildikleri, denetlendikleri anlaşılmaktadır.''

PKK'NIN HEDEFİ 50 BİN MİLİTAN

Bazı sanıkların bilgisayarlarında ele geçirilen belgelere de yer verilen iddianamede, PKK'nın militan sayısını 50 bine çıkarmak için büyük gayret sarf ettiği belirtiliyor. YDGM tarafından örgüte gönderilen bir raporda şöyle deniliyor: "Salt öğrenci çalışmalarımızın olduğu alanlarda faaliyet yürütülmemektedir. Şu an mahalle ağırlıklı örgütlenme çalışmaları yürütülmektedir. Çalışmalarımızın olduğu 32 il bulunmaktadır."

YDGM üyelerinin terör örgütüne eleman temin ettiği anlatılan iddianamede, örnek bir hadise de aktarılıyor. Savcı, 4 kişinin dağa nasıl gönderildiğini şöyle anlatıyor: "Silopi'ye giden 4 şahsı, İ.T. karşıladı. İ.T. bunları TIR parkına götürerek sınırı geçmek üzere hazır bekleyen, çimento yüklü iki kamyonun şoförlerine ikişer ikişer teslim etti. Şoförler, bu şahısları kamyonlarında daha önceden hazırlanan gizli bir bölmeye koyarak, Habur Sınır Kapısı'ndan Irak'a geçirdi."

İLGİNÇ ŞİFRELER

İddianamede sanıkların telefon konuşmalarında kullandığı şifrelere de yer veriliyor. Buna göre sanıkların kullandığı bazı kelimeler şöyle:

* Eylem: Bilardo, düğün, okey oynamak
* Molotofkokteyli: Su şişesi
* El bombası: Kek, yuvarlak
* Taş veya misket: Nohut
* Eylem yeri: Halı saha
* Kuzey Irak: Diğer taraf
* Tabanca: Demir
* Benzin: Su
* Halay: Eylemci kitle
* Cami: Parti

'Önder' Öcalan, Yürütme'nin başında Murat Karayılan var

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Kürdistan Halklar Topluluğu (KCK) yapılanmasının şeması da yer alıyor. Şemanın en tepesinde KCK Önderi Abdullah Öcalan görülüyor. Yasama'nın başında Zübeyir Aydar yer alıyor. Yürütme'den sorumlu isim ise Murat Karayılan. Yargı erkinin başında Kazi kod adlı eski İran Cumhuriyet savcısı bulunuyor. Bu üçlü doğrudan Öcalan'a bağlı olarak çalışıyor. Konsey Başkanı olarak geçen Murat Karayılan'a bağlı konsey üyeleri ise şöyle sıralanmış: Bozan Tekin (kod), Cemil Bayık, Duran Kalkan, Mustafa Karasu, Nuriye Kespir. Örgütün Türkiye (PKK), İran (PJAK), Suriye (PYD) ve Irak'taki (PÇDK) yapılanmalarından ise Zübeyir Aydar sorumlu. KCK Türkiye Meclisi'nin başındaki isim Sabri Ok'a bağlı 8 'sözcü' bulunuyor.

ZAMAN 

 



Bu haber 934 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,431 µs