hayatı tehlikede ! | " /> hayatı tehlikede ! | "/>

En Sıcak Konular

Ümit Sayın'ın hayatı tehlikede !

9 Aralık 2009 10:11 tsi
Ümit Sayın'ın hayatı tehlikede ! 
Birinci Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından Ümit Sayın, önceki gün yapıyan kapalı celsede gizli tanık Anadolu'nun kendisi olduğunu açıklayarak, çarpıcı itiraflarda bulundu.

Eski Genelkurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu, emekli orgeneraller Şener Eruygur ve Hurşit Tolon'un da aralarında bulunduğu bazı isimlerin kendisine TSK içerisindeki cuntacı yapılanma ve sivil uzantılarından bahsettiklerini anlattı. Sayın'ın itirafları, diğer sanıkları rahatsız etti. Koğuş arkadaşı Doç. Dr. Emin Gürses, sorduğu bir sorunun ardından Sayın'ı, "Doğruyu söyle, az sonra koğuşa geleceksin." diyerek tehdit etti. Yaşananlar, gizli tanık olduğunu açıklayan Ümit Sayın'ın can güvenliğini akıllara getirdi. Hukukçuların ortak görüşü, Sayın'ın acilen başka bir cezaevine nakledilmesi.

Eski Savcı Sacit Kayasu, "Mahkeme önünde tarihî ifşada bulunan bir tanığın diğer sanıklarla aynı ortamda kalması çok mahzurlu bir durum. Sayın'ın, mahkemede yaptığı açıklamalardan sonra hayatı pamuk ipliğine bağlı. Yarın Ümit Sayın'ın başına bir şey geldiğinde bundan devlet sorumlu olur. Bu yüzden devlet, tanıklara sahip çıkmalıdır. Sayın, tek başına bir koğuşa alınmalı, hatta mümkünse başka bir hapishaneye nakledilmelidir." ifadelerini kullandı.

Emekli Savcı Gültekin Avcı ise şunları söyledi: "Cezaevi savcısının talimatı ile Sayın'ın koğuşu değiştirilmeli. Mahkemede verdiği ifadeler sebebiyle Sayın'ın hayatı tehlikeye girmiştir. Savcılar, Sayın'ı sıkı bir güvenlik çemberine almalılar. Çünkü Sayın'ın başına bir şey gelirse bundan sonra tanık bulmak da zorlaşır. Dava sonuçsuzluğa doğru gider."

zaman



Bu haber 633 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,605 µs