En Sıcak Konular

Pakistan'da şiddetin bir haftalık bilançosu: 132 ölü

9 Aralık 2009 09:57 tsi
Pakistan ordusunun 16 Ekimde Güney Veziristan'da ve Belucistan'da Taliban militanlarına karşı başlattığı operasyonlar devam ederken, militanların Pakistan'ın büyük kentlerinde düzenlediği saldırılarda toplam 132 kişi öldü, 307 kişi yaralandı.

Kurban Bayramı tatilinin bitiminden hemen sonra, sıkı güvenlik önlemleriyle korunan başkent İslamabad'daki deniz kuvvetleri karargahı girişine düzenlenen saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı.

Kuzey Batı Sınır Eyaletinin başkenti Peşaver ve çevresinde, aralarında yüksek mahkeme, güvenlik noktası ve askerlerin geçiş güzergahındaki 5 ayrı bombalı eylem, aralarında bölgesel meclis üyesi bir milletvekili ve yargıçların da bulunduğu 25 kişinin ölümüne, 42 kişinin yaralanmasına yol açtı.

7 kişilik terörist grubunun Ravalpindi kentinde bir camiye cuma namazı sırasında düzenlediği bombalı ve silahlı saldırıda, Pakistan hava kuvvetlerinden bir tümgeneral ve 10 yüksek rütbeli askerin bulunduğu 42 kişi öldü, 49 kişi yaralandı.

Pakistan'ın metropol kentlerinden Lahor'da bir iş merkezine düzenlenen eş zamanlı iki intihar saldırısının bilançosu da 49 ölü, 180 yaralı oldu.

Pencap eyaletinin Multan kentinde polis merkezi yakınlarında patlayan bomba, 13 kişinin ölümüne, 32 kişinin yaralanmasına yol açtı.

Saldırıları Pakistan Taliban'ı üstlenmezken, yetkililer saldırılardan merkezi Güney Veziristan'da bulunan Taliban'ı, kamuoyu ise ABD'yi sorumlu tutuyor.

Geçen ay Gallup'un Pakistan'da çalıştığı Gilani araştırma kurumunun 2700 kişiyle yaptığı ankette, Pakistan halkının yüzde 35'i ABD'yi, yüzde 31'i hükümeti, yüzde 25'i Taliban'ı sorumlu tuttuğunu belirtmişti. Güney Veziristan ve Belucistan'da devam eden savaşı halkın yüzde 37'si Pakistan'ın savaşı, yüzde 39'u ABD'nin savaşı olarak gördüğünü ifade etmişti.
 
aa



Bu haber 495 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,040 µs