En Sıcak Konular

Başkent'te tehlikeli provokasyon

9 Aralık 2009 08:14 tsi
Ankara'nın Çankaya ilçesindeki Demokratik Toplum Partisi (DTP) Ankara İl Başkanlığı'na kimliği belirsiz kişiler tarafından molotofkokteyli atıldı.

Saldırı sonrası binada yangın çıktı. DTP İl başkanlığının bulunduğu binada oturanlar, büyük panik yaşadı. Polis saldırıyı yapan kişi ya da kişileri yakalamak için çalışma başlattı. Olay yerine çok sayıda sivil ve resmi polislerle yunus ekipleri sevk edildi. Yunus ekiplerinin, ellerinde MP5 silah ile tetikte beklemesi dikkat çekti.

Başkent'te dün gece saat 04.00 sıralarında, hareketli saatler yaşandı. Tuna Caddesi 33 numaradaki DTP Ankara İl başkanlığı önüne gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, birinci katta bulunan parti binasına molotofkokteyli atarak kayıplara karıştı. Saldırı sonrası binada yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar, durumu polise ve itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine kısa sürede gelen ekipler, yangını söndürdü. Polis ekipleri tarafından her ihtimale karşı bina boşlatıldı. Binada bulunan vatandaşlar, korku ve panikle kendilerini dışarı attı.

Dışarıya çıkan bir vatandaş, parti binasıyla ilgili şikâyette bulunduklarını ancak yetkililerin herhangi bir işlem yapmadığını söyledi. Bu arada saldırının olduğu parti binasına, çok sayıda sivil, resmi ve "yunus" tabir edilen polis ekipleri sevk edildi. Yunus ekiplerinin, ellerinde MP5 silahlarıyla tetikte bekledikleri gözlendi. Olay yeri inceleme ekipleri parti binasında inceleme yaparak delil aradı.

Saldırganların yakalanması için çalışma başlatıldı. Aynı gece DTP Keçiören ilçe başkanlığına da silahlı saldırı düzenlenmişti. Saldırılar sonrası polis ekipleri teyakkuza geçti. Özellikle AK Parti ve DTP binalarında saldırı ihtimaline karşı polis ekipleri bekledi.

Dün gece saatlerinde de bir kişi tarafından Balgat'ta bulunan DTP Genel Merkezi'ne taşlı saldırı düzenlenmişti.

İLÇE BAŞKANLIĞINA SİLAHLI SALDIRI

Ankara'da, Demokratik Toplum Partisi (DTP) Keçiören ilçe başkanlığına dün gece saatlerinde silahlı saldırı düzenlendi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Başkent Ankara'da dün gece saat 00.30 sıralarında Değerli Sokak içerisindeki DTP Keçiören ilçe başkanlığına 2 kişi tarafından silahla ateş edildi.

BMW marka bir araçla parti binasına gelerek 9 el ateş eden saldırganlar, daha sonra kayıplara karıştı. Şahısların kaçtığı aracı belirleyen polis ekipleri, saldırganları yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Silahlı saldırı sonrası parti binasının camları kırıldı. Olay yeri inceleme ekipleri, binada çalışma yaptı.

Saldırıyı gerçekleştirdiği iddia edilen 2 kişinin Aktepe'de sivil ekipler tarafından yakalanarak gözaltına alındığı bildirildi. Saldırı sonrası ilçe başkanlığı önünde bir polis ekibi sabaha kadar bekledi. Saldırı ile ilgili soruşturma devam ediyor.

cihan



Bu haber 552 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,219 µs