En Sıcak Konular

12 KESK üyesi adliyede ifade verdi

8 Aralık 2009 18:23 tsi
KESK ve KAMU-SEN'in hükümeti uyarmak için 25 Kasım günü ülke genelinde yaptığı iş bırakma eyleminde Kars'ta haklarında soruşturma başlatılan 12 KESK üyesi adliyede ifade verdi.

Adliye çıkışında basın açıklaması yapan Eğitim Sen Şube Başkanı Ahmet Adıgüzel, 25 Kasım günü grevli ve toplu sözleşme hakkı elde etmek, bu hakkı kullandırtmak istemeyen hükümeti uyarmak amacıyla KESK ve KAMU-SEN olarak bir günlük uyarı grevi yaptıklarını hatırlattı. Basın açıklamasından dolayı 2911'e muhalefet ettikleri gerekçesiyle Kars Emniyet Müdürlüğü'nün, cumhuriyet savcılığına 12 arkadaşları hakkında suç duyurusunda bulunduğunu kaydeden Adıgüzel, "Buraya kadar her şey normal görünüyor. Bu demokratik kurallar olarak da algılanabilir." dedi.

Kars Emniyet Müdürlüğü'nün deneme-yanılma yoluyla kötünün iyisini keşfetmeye çalıştığını belirten Adıgüzel, "Esas mesele suç duyurusunda bulunduğunu basın yoluyla duyurarak insanları tedirgin etme ve kaygılandırmaya sebebiyet verme çabasıdır. Esas sorun da buradadır. Çünkü tüm evrensel insan hak ve özgürlükleri belgelerinde 'sendikal hak' en temel hak olarak görülmüş ve Türkiye'de bu anlaşmalara imza atmıştır. Sendikal hakkın iki ayağı vardır. Biri grev diğeri örgütlenme ve toplu sözleşme hakkıdır. Tam da bu noktada üyelerimizi tedirgin etmeye amaçlı basın üzerinden suç duyurusu ilan etmek, örgütlenme üzerinde de geliştirilmek istenen, son günlerin moda deyimiyle asimetrik bir müdahale olarak görüyoruz. Anayasanın 26. maddesi ile 34. maddesi düşünce hürriyetinin izin almaksızın barışçıl temelde yapılabileceğini düzenlenmiştir. 4 Kasım 2009 günü bir grup üniversite öğrencisinin 'Amerika Defol, Bu Vatan Bizim' adlı basın açıklaması yapmak istemiş, Eğitim Sen Kars Şubesi'ni temsilen benim ve eski şube başkanı arkadaşımızın katılımı olmuş, fakat Kars Emniyet Müdürü basın açıklamasını engellediği gibi yaka-paça hepimizi gözaltına almıştır. Yine 14 Kasım 2009'da KESK'in tüm Türkiye'de yaptığı basın açıklamasını aynı günde ilimizde yapmak istediğimizde Kars Emniyet Müdürü kendilerini hem savcı hem hakim yerine koyarak yasayı kendine göre yorumlamış, basın açıklamasını yapmamıza izin vermemiş, içinde başkanlarımızın, yönetim kurullarımızın ve üyelerimizin bulunduğu toplam 32 arkadaşımız gözaltına alınmışlardır. Bunun en vahim olanı da kucağında bebeği olan üyemizin bebeği ile birlikte gözaltına alınmasıdır. Oysa ki hepimizin ikametgahları belli olmasından dolayı iddia edildiği gibi ortada yasal olmayan bir durum olmuş olsaydı tıpkı bugünkü gibi gözaltına alınarak değil, savcılığa suç duyurusunda bulunularak olumsuzluklar yaşanmamış olurdu."

"Tüm Türkiye'de basın açıklamaları yapılırken başkentte, bakanlık önünde, başbakanlık önünde yapılan basın açıklamaları sorunsuz yapılırken Kars aynı yasalarla yönetilmiyor mu?" diye soran Adıgüzel, "İçinde Türkiye'nin başkenti olmak üzere 80 il yasaları bilmiyor mu? Yoksa biliyor da uygulamıyorlar mı? Acaba Kars Emniyet Müdürlüğü mü yasayı tek biliyor. Emek ve demokrasi mücadelesinde ısrarımız devam edecektir." şeklinde konuştu. (CİHAN)



Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    15,359 µs