En Sıcak Konular

Sisle gelenler kim?

8 Aralık 2009 15:13 tsi
Sisle gelenler kim? Bu kadar mesajı kimse yutmaz! iyibilgi Ankara

Tokat Reşadiye’de gerçekleşen hain saldırının kodları henüz tam olarak çözülmedi. Operasyonlar sürüyor ve uzmanlar da üzerinde çalışıyor.

Ama bir de, daha olayın ilk saniyesinden bu yana “göze sokulan” mesajlar var. Bunlar şeklî mesajlar.

Zaten ABD gezisinde Başbakan’a ilk ulaştırılan notlar da bunlar olmalı. Çünkü Bşabakan da bu saldırıyı bir yandan ağır nefretle kınarken, öte yandan bu olayın iyi değerlendirdilmesi gerektiği konusunda kendi mesajını verdi.

O halde belki şu an için o çok göze batan, aleni biçimde “niyeti” belli eden o mesajları bir alt alta yazmakta, bir anlamda Reşadiye saldırısının şüpheli noktalarını kayıt altına almakta fayda var.

1. Mekan: Tokat’ın Reşadiye ilçesinde gerçekleşen saldırının mekansal kodları şimdilik iki tane. Biri MHP’nin kalesi olması. Yani bu bölgemizde yaşayan insanlarımızın bu manadaki hassasiyetlerini tahrik etme niyetinin bulunması. MHP lideri Bahçeli’nin sık sık parti teşkilatını bu yolda uyarmasının anlamlı olduğu ortaya çıkıyor. Tabii bu saldırı artık kör göze parmak hesabı olduğundan, bölge halkı cenaze töreninde soğukkanlılığını koruyor. İkinci nokta ise daha önce aynı yerde hatta aynı noktada (1997) yılında benzer bir saldırının, neredeyse birebir yapılmış olması.
2. Zaman: Kalleş saldırının zamanlaması, daha doğrusu zamanlamaları çok. DTP ile ilgili kapatma davasının Anayasa Mahkemesi’nde görüşülme zamanı, Başbakan Erdoğan’ın Barack Obama ile-terör örgütü de dahil-görüşecek olması, neredeyse aynı dakikalarda İçişleri Bakanı’nın Kürt açılımı ile ilgili açıklamalar yapıyor olması vb. Yani zamanlama da tasarlanmış bulunuyor.
3.  Saldırının kodları arasında en önemli ve sık söylenen konu sis meselesi. Esasen bu tür hassas günlerde yapılan eylemlerde sis konusu hep tabloda bulunuyor. Burada ise bir tepenin altından geçen yolda bulunan askeri araca ateş açıldığı ama aynı zamanda görüş mesafesinin iki metre olduğu!
4. Bir başka iddia şehit yakınlarına ait. Zira, askerlerin devriye görevinde olmadığı dillendiriliyor. Araçta izinden dönen sivil giyimli askerlerin bulunması da bu tezi destekliyor gibi.
5. Yaygın tekrarlanan bilgilerden biri de saldırının terör örgütü PKK tarafından değil, onun taşeron örgütü veya örgütleri eliyle yapıldığı. Burada bazı örgütlerin isimleri zikrediliyor.
6. Bunlardan biri de terör örgütü DHKP-C. İlginç nokta bu örgüt elemanlarının Yunanistan’da eğitildikten sonra Türkiye’ye giriş yaptıklarına ilişkin bilgi.
7. Bu saldırı olur olmaz ilk akla gelen geçmiş örnekler, Dağlıca ve Aktütün saldırılarıydı. Bir çok yazar ve yorumcu bu saldırılara atıfta bulundu.

www.iyibilgi.com



Bu haber 1,757 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    45,056 µs