En Sıcak Konular

AK Parti'den santimetrekare tepkisi

8 Aralık 2009 14:27 tsi
AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, 7 askerin şehit edilmesi ile ilgili yaptığı açıklamada, DTP'yi sert bir dille eleştirdi.

DTP'nin İmralı'da yatan Öcalan'ın hücresinin 17 santimetre küçültülmesini problem yaptığını hatırlatan Aksu, "Milletin geneline hitap etmesi gereken DTP, kendisini birkaç santimetrekareye hapsetti." dedi.

Abdulkadir Aksu, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Aksu, 7 askerin kalleşçe şehit edildiğini ifade ederek, saldırıyı gerçekleştirenlerin güvenlik güçleri tarafından en kısa sürede bulunacağını söyledi. Şehitlerin ailelerine ve Türk milletine başsağlığı dileyen Aksu, şöyle konuştu: "O alçaklar bilmelidirler ki, yaptıkları yanlarına kar kalmayacak, terörle mücadele kararlılıkla devam edecek. Bu pusunun ve kurşunların adresi Türkiye Cumhuriyeti ve 72 milyon insanımızdır. Buna rağmen birlikte, kardeşçe yaşama irademiz bugünden sonra da artarak devam edecektir. Türkiye Devleti ve milleti ile hem terörle her türlü tedbirle mücadele edecek hem de bir arada kardeşçe yaşama projesini hayata geçirecektir. İnsanımızın hak ettiği demokratik standartları geliştirmeye devam edeceğiz. Kurulan pusuların tuzağına düşmeden yolumuza devam edeceğiz. İnsamızı birbirine düşürmek isteyen bu karanlık odakların oyununa gelmecyeğiz."

"DTP, BİRKAÇ SANTİMETREKAREYE HAPSOLDU"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulkadir Aksu, DTP'nin tavrını sert bir dille tepki göstererek, İmralı'da yatan terör örgütü elebaşının hücresinin 17 santimetre küçültmesini problem yapmasını eleştirdi.

DTP'nin bir türlü Türkiye partisi olamadığını vurgulayan Aksu, "Sadece kimliğe dayalı siyaset yapmayın, Türkiye'nin bütününe hitap etmelisiniz derken, onlar bırakın kimliği daha da öteye giderek, kişiye dayalı politika yapmaya başladılar. Tüm yaptıkları kendilerini birkaç santimetrekare içine hapsetmek. Şiddetin dağdan şehirlere inmesine karşı gösterdikleri en hafif tabiriyle kayıtsızlık kaygı vericidir. DTP bilmelidir ki, siyaset insanların dağa çıkmaması, sokaklara dökülmemesi için yapılır. DTP, siyaseti gerilim üzerine inşa etmekten vazgeçmelidir." şeklinde konuştu. (CİHAN) 

 



Bu haber 474 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,323 µs