En Sıcak Konular

Ergenekon'da 'Osman Gazi' tartışması

8 Aralık 2009 14:09 tsi
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin Osman Yıldırım'a “Osman Bey” diye hitap etmesine sinirlenen tutuklu sanık, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Neredeyse Osman Gazi yapacaksınız” diye tepki göstererek salondan

Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan Sedat Peker, Hayrettin Ertekin, Ümit Sayın, Semih Tufan Gülaltay ve Ergün Poyraz katılmadı. Aralarında Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'in de bulunduğu 21 tutuklu sanık ise duruşmada hazır bulundu. Tutuksuz sanıklardan Güler Kömürcü de duruşmaya katıldı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün mazeret bildirerek katılmadı. Heyete üye hakim Hasan Hüseyin Özese başkanlık yaptı.

Danıştay Saldırısı Davası'ndan müebbet hapis cezası alan, Cumhuriyet Gazetesi'ne düzenlenen el bombalı saldırıyı organize ettiği ileri sürülen Osman Yıldırım'ın sorgusuna kaldığı yerden devam edildi. Osman Yıldırım sorgusunda, Cumhuriyet Gazetesi'ne bomba atılması olayıyla ilgili olarak, daha önce söylediklerini tekrarladı.

BOMBALARI TEKİN’DEN ALDIM
Sanıklardan Muzaffer Tekin’in “Osman Yıldırım, iki ayrı savcılık ifadesinin birinde bombaları Veli Küçük'ten diğerinde Muzaffer Tekin'den aldığını söylüyor. Bu çelişkiyi giderebilir mi?” diye sordu. Osman Yıldırım, bu konuyu savunmasında açıkladığını söyledi. Osman Yıldırım soruya "İşi Veli Küçük'ten, bombaları ise Muzaffer Tekin'den aldım" diye cevap verdi.

EVİ TARİF EDEMEDİ
Bombaları Ataşehir'deki bir evde teslim aldığını ileri süren Osman Yıldırım, karşılığında 500 bin dolar almak üzere anlaştığını iddia etti. Muzaffer Tekin'in bombaları aldığı evin nasıl bir ev olduğunu sorması üzerine, Osman Yıldırım tutarsız cevaplar verdi. Osman Yıldırım, evin kaç katlı, nasıl bir ev olduğunu hatırlamadığını söyledi.

YILDIRIM’DAN SAYIN’A ÖVGÜ
Osman Yıldırım, dün kapalı oturumda ifade veren Ümit Sayın'ı doğruları söylediği için kutladığını belirtti ve “Ümit Sayın'ı örgütten kopup devletin yanında yer aldığı için takdirle karşılıyorum" dedi.

PERİNÇEK SALONU TERK ETTİ
Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese'nin Osman Yıldırım'a “Osman Bey” diye hitap etmesine sinirlenen tutuklu sanık, İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Neredeyse Osman Gazi yapacaksınız” diye tepki göstererek salondan çıktı. Bunun üzerine başkan Hasan Hüseyin Özese, “Lütfen Doğu Bey. Herkese aynı şekilde hitap ediyoruz” dedi.

Ardından Osman Yıldırım, “Türkiye Cumhuriyeti sizinle uğraşıyor. Kimsiniz lan. Çıkın gidin buradan" dedi. Bu sırada jandarmalar da Osman Yıldırım'ın ağzını kapamaya çalıştı.



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,621 µs