En Sıcak Konular

Ahmet Albayrak'a 207 yıla kadar hapis istemi

8 Aralık 2009 14:08 tsi
BURSA’nın Karacabey İlçesi’nde, ‘denizden kaçak kum çıkartılıp satıldığı’ iddiasıyla jandarma tarafından gerçekleştirilen ‘Karacabey’ adlı operasyon kapsamında Yeni Şafak Gazetesi sahibi Ahmet Albayrak'ın da aralarında

Arandığı belirtilen Ahmet Albayrak ile iş ortağı olduğu öne sürülen Rafi Altınok’un da aralarında bulunduğu 13’ü tutuklu toplam 33 sanığın yargılanmalarına önümüzdeki günlerde Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Bursa İl Jandarma Alay Komutanlığı, 6 aylık teknik takip sonucu Bursa İl Özel İdaresi’nde görevli Şube Müdürü Fahriye Akdamar ile birlikte hareket eden bir kısım görevlilerin, ‘rüşvet karşılığında sahte belgelerle maden ruhsatı verdikleri’, ‘ruhsat alması mümkün olmayan yerlerde kurulan maden ocaklarını idare ettikleri’, ‘görevlerini kötüye kullandıklarını’ iddiasıyla operasyon başlattı.

Doğa varlığı açısından büyük önem taşıyan, yılan balıklarının üreme alanı olarak bilinen tatlısu ile deniz suyunun birleştiği özel alanda usulsüz şekilde kosterlerle kum çekilmesi üzerine geçtiğimiz haziran ayında başlatılan ‘Karacabey’ operasyonunda İl Özel İdaresi Gelir Müdürü Fahriye Akdamar, Genel Sekreter Yardımcısı ve Devlet Bakanı Faruk Çelik’in teyzesinin kızı Ayla Yenidünya (54), Şef Seniha Balcı (48) Mühendisler Yusuf Pervan (44), ve Mehmet Ali Küllü (53), Bursa’da, bir sigorta acentesi yetkilisi Hatice Aman (60) Yeni Şafak Gazetesi’nin sahibi Ahmet Albayrak’ın ortağı olduğu iddia edilen maden ocağı işletmecisi müteahhit Rafi Altınok (54) da İstanbul’da gözaltına alındı. Mahkemeye çıkartılan şüphelilerden Rafi Altınok ve İl Özel İdaresi Gelir Müdürü Fahriye Akdamar tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cezaevine konulan Fahriye Akdamar daha sonra kefaletle serbest bırakıldı.

AHMET ALBAYRAK İÇİN ARAMA KARARI

Soruşturmayı sürdüren jandarma ‘Karacabey’ operasyonunun devamı kapsamında geçen kasım ayında Bursa ve İstanbul’da il özel idare çalışanları ve avukatlarında bulunduğu 21 kişiyi gözaltına aldı.

Mahkemeye çıkartılan zanlılardan Bursa Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel, İl Özel İdaresi Çevre Sağlığı Daire Başkanı Yaşar Dursunay, İl Özel Ruhsat Şube Müdürü Aslan Sevi, Mehmet Taş ve Yaşar Rıza ile Ali Kartal (39), Mehmet Hental ((46), Ahmet Yürekci (39), Yusuf Çelik (45), Sedat Özkaya (27), Erdal Cansever (56) ve Necmi Esen (54) tutuklanırken, diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılık şüphelilerden Ahmet Albayrak hakkında da arama kararı verdi.

‘ÇETE LİDERLİĞİ’YLE SUÇLANIYOR

Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Bursa Cumhuriyet Savcılığı, aralarında Yeni Şafak gazetesinin sahibi ve Albayrak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Albayrak’ın da bulunduğu toplam 33 kişi hakkında, Bursa 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde dava açtı.
Savcılık tarafından hazırlanan 88 sayfalık iddianamede, ortağı Rafi Altınok ile birlikte ‘suç örgütü lideri’ olduğu ileri sürülen Ahmet Albayrak ve diğer sanıklar hakkında, 11 ayrı ‘kamu ihalesine fesat karıştırmık’, 5 ayrı ‘rüşvet almak ve vermek’, ‘hırsızlık’, ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak’ ve ‘şantaj’ suçlamasıyla toplam 207 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Ahmet Albayrak ve diğer sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde Bursa 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.



Bu haber 2,158 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,695 µs