En Sıcak Konular

Yıldırım neden çıldırdı?

8 Aralık 2009 13:26 tsi
Özgener federasyonundan, 2-3 olay nedeniyle desteğini çeken Yıldırım, 16 maddelik dosyayla TFF'yi sallayacak!

ÖZGENER’İN BAŞKANLIK TARZI
F.Bahçe Başkan Aziz Yıldırım’ın Kulüpler Birliği Başkanı olması nedeniyle TFF’nin icraatlerini yakından takip etmesi ve bu süreçte şahit olduğu yönetim tarzı... TFF’nin olaylara karşı “kamu vicdanı” ve “futbolun marka değeri” gibi moda sözcükler dışında bir yaklaşım göstermemesi.

HABER SIZDIRMA ŞÜPHESİ
TFF Başkanı Mahmut Özgener’in özellikle bazı medya mensupları ve kuruluşlarıyla çok içli dışlı olması. Kararları önce medyayla paylaşması, gelecek tepkiye göre tavır alması. Ve Aziz Yıldırım’ın F.Bahçe’den sızan bazı haberler konusunda Özgener ve yönetici arkadaşlarından şüphe duyması.

KURULDAKİ ‘EYYAM’
Özellikle Hukuk Kurulu’ndan duyulan rahatsızlık. TFF yargı organlarının kararlarını adalet değil daha çok denge sağlama adına verdiklerine olan inanış. Özellikle derbi maçlarındaki olayların cezaları konusunda bunun gözlenmesi.

HAKEM HATALARI
Geçen sezon ligin ikinci yarısından bu yana F.Bahçe aleyhine yaşanan hakem hataları. Bu durumun özellikle Beşiktaş maçında tavan yapması. (Yıldırım geçen sezon sonu bu konuda görseller eşliğinde düzenleyeceği basın toplantısından kulübün seçime gitmesinden dolayı vazeçmişti.)

‘KORKAK’ YAKLAŞIM
TFF Başkanı Özgener’in sezon başındaki Süper Kupa maçı öncesi protokol tribününde herkesin gözü önünde Yıldırım Demirören’in hakaretlerine sessiz kalışı. Beşiktaş Başkanı hakkında herhangi bir işlem yapamaması.

PFDK’NIN TUHAF KARARI
Antalya-F.Bahçe maçında kafası yarılan F.Bahçeli malzemecinin “Akreditasyon kartı olmadığı ve bulunmaması gereken bir yerde olduğu” gerekçesiyle evsahibi takıma ceza verilmemesi.

MEHMET TOPUZ İSYANI
Sezon başında Fenerbahçe’nin Kayserispor ile anlaşmasına rağmen Beşiktaş’ın Mehmet Topuz’u ayartmaya çalışması ve bu durumun TFF’nin talimatlarına göre suç olmasına rağmen Beşiktaş’a karşı işlem yapılmaması.

ÜSTÜNEL’E VERİLEN TAVİZ
G.Saray-F.Bahçe maçı sonrası düzenlediği basın toplantısıyla TFF’yi ve kurullarını hedef alan tehditkar açıklamalar yapan G.Saraylı Haldun Üstünel’e karşı herhangi bir disiplin işlemi yapılmaması. Buna karşılık Yıldırım’ın kendisi ve Ali Koç’un benzer açıklamalardan dolayı aldığı cezalar.

TOROĞLU ETKİSİ
Son iki yıl içinde görüntüden en çok ceza alan kulübün F.Bahçe olması. Başkan Aziz Yıldırım ve yönetimin, TFF’nin bu konuda özellikle Erman Toroğlu’nun etkisi altında kaldığına olan inancı. Geçen sene Emre’nin, bu sene de Bilica’nın Toroğlu’nun söylemlerinin etikisiyle cezalandırıldığının düşünülmesi.

KÜFÜR KRİTERLERİ
Geçen sezon G.Saray–Kayseri maçında, bu sezon da Beşiktaş–Kayseri mücadelesinde adeta tavan yapan küfürlü tezahüratlara karşı TFF’nin bu iki kulübe de ceza vermemesi. TFF’nin özellikle küfür konusundaki kriterinin eleştirilmesi.

AURELİO DOSYASI
Federasyonun Marco Aurelio’nun sözleşmesini tanımasına karşın Tahkim Kurulu’nun bunun aksine karar vermesi. Oyuncunun TFF tarafından tescil edilen sözleşmesinin yok sayılması.

YARGI TARAFLILIĞI
Beşiktaşlı Rüştü’ye Süper Kupa maçı sonrası hakeme küfür ettiği için 2 maç ceza verilmesi, 2 hafta sonra Emre Belezoğlu’na Manisa maçında rakibine hakaret ettiği gerekçesiyle üç maç verilmesi.

ARDA VE HAKAN’IN UNUTULMASI!
Galatasaray derbisinde olayların başlamasına neden olan Arda Turan’ın disipline sevk edilmemesi. Yine aynı maçta golden sonra Fenerbahçe tribünlerine kol hareketi yapan Hakan Balta ile ilgili başvuru olmasına rağmen TFF tarafından herhangi bir işlemin yapılmaması.

BİLİCA’YA VERİLEN CEZA
F.Bahçe-G.Saray maçında Bilica’nın talimatlara aykırı bir şekilde (hakemin görüş alanında olması nedeniyle) üç maç cezaya çarptırılması. F.Bahçe’nin bu konuda disiplinin tezlerini çürütmesine rağmen bu kez attığı tekme yüzünden (görüntülerde saptanamadı) cezaya çarptırılması.

MARATON’UN KAYNAK GÖSTERİLMESİ
Olaylı F.Bahçe-G.Saray maçıyla ilgili Sarı- Lacivertli kulübün Tahkim Kurulu’na yaptığı itirazda, TFF ve Tahkim Kurulu avukatlarının duruşmada kendilerini Lig TV’de yayınlanan Maraton programındaki görüntülerle savunması.

PAF ŞAMPİYONLUĞU
Geçen sezon PAF Ligi’nde şampiyon olan ancak cezalı futbolcu oynattığı ortaya çıkan Antalyaspor’un şampiyonluğunun tescil edilmesi, ligi ikinci bitiren Fenerbahçe’nin müracaatının es geçilmesi.

1 AY CEZA YOLDA
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın, Eskişehirspor maçı sonrası yaptığı sert açıklama nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edileceği öğrenildi. İlgili dosyanın bugün kurula sunulacağı, Yıldırım’a 1 ay hak mahrumiyeti cezasının geleceği ifade edildi.

haberturk



Bu haber 529 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,517 µs