En Sıcak Konular

Basın kartı sahiplerine yeni indirim

8 Aralık 2009 12:33 tsi
Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM), tarafından başlatılan basın kartının işlevinin artırılması çalışmaları sürüyor. İndirim çalışmaları özellikle yerel medyanın çalışmalarına destek olmak amacı taşıyor.

BYEGM, basın kartının öğretmenevlerinde de geçerli olmasını sağlamak için başlattığı girişime Milli Eğitim Bakanlığı'ndan olumlu cevap geldi. Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmene Hizmet ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı'nın 25.11.2009 tarihli cevap yazısında, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün sekretaryasını yürüttüğü ve 13 kişilik komisyon tarafından verilen basın kartını taşıyan gazetecilerin öğretmenevlerinden kamu personeline uygulanan indirimden yararlanabileceği ifade edildi.

MELEK: BASIN KARTLARI GAZETECİLERE KOLAYLIK SAĞLAYACAKTIR

BYEGM Genel Müdürü Salih Melek, "Ülkemizde bulunan 11 bin 300 basın kartı taşıyan medya mensubu, Basın Kartları Yönetmeliği gereğince; devlet ve belediyelerin, özel idare ve köylerin ve bunlara bağlı kuruluşların, ulaşım hizmetleri (otobüs, metro vs.) ile toplantıları izleme, kamuya ait müze, galeri, sergi ve stadyumlarda spor karşılaşmalarından halen ücretsiz olarak yararlanmaktadırlar. Yenilerini ekleyeceğimiz ulaşım, iletişim, konaklama ve teknolojik imkânları kolay ve daha ekonomik elde etmeye yönelik bu çalışmalar, tamamen gönüllülük esasına uygun, iyi niyet çerçevesinde, destek amaçlı yapılmakta olan bir hizmettir. Bu çalışmalarımıza katkı sağlayan Milli Eğitim Bakanlığımıza ve değerli personeline teşekkür ederim." dedi. (CİHAN) 



Bu haber 468 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,422 µs