En Sıcak Konular

Saniyede 150 dolar kazandı

8 Aralık 2009 11:47 tsi
İngiltere'nin eski başbakanı Tony Blair, Bakü'de yaptığı bir konuşmanın saniyesi için 150 dolar kazandı.

Azerbaycanlı bir milyonerin enerji tesisi açılışında yirmi dakika süren bin kelimelik bir konuşma yapan Blair’e 150 bin dolar ödendi. Rakamlar İngiltere’de tartışma yaratırken bir milletvekili “Neden (Blair’in) boynuna ‘satılıktır’ yazısı asmıyoruz?” diye sordu. İngiliz milletvekili Norman Baker olayı “İngiltere için bir utanç” olarak tanımladı.

Oligark’ın enerji tesisi için
 
“Boynuna neden bir satılıktır yazısı asmıyor?” diye soran Baker, Blair’in para kazanmak için yapamayacağı hiçbir şey olmadığını söylerken, eski bir başbakanın bu şekilde davranmaması gerektiğini ifade etti.

Blair’in Azerbaycan’a gerçekleştirdiği seyahatte, Azerbaycanlı iş adamı Nizami Piriyev tarafından kurulan AzMeCo’nun yeni enerji tesisi için konuşma yaptığı ve ödemenin de Piriyev tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi. İran, Suriye ve Afganistan ile ticari ilişkileri olan oligarkın Blair’in tüm masraflarını karşıladığı ve Bakü’ye uçuş parasını da verdiği belirtildi. Blair’in ise konuşmasında enerji tesisini övdüğü açıklandı. Blair’in çevreci duruşu ile tanınan eski ABD Başkan adayı Al Gore’un da tesisi tasdik edeceğini söylediği belirtildi. Blair konuşmasında Piriyev’i ‘Çevre konusunda duyarlı’ olarak tanıtırken, İngiliz gazeteleri Piriyev’in Suriye’de petro-kimya kompleksi kurduğu ve Rus gaz devi Gazprom’da yöneticilik yaptığına dikkat çekti. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Piriyev’in oğlu Nasib ise “Tony Blair davetimiz için buraya geldi. Umarız daha sonra tüm dünyada yapacağı konuşmalarda da Azerbaycan’ı ve enerji tesisimizi anlatacaktır.” şeklinde konuştu.

25 milyon dolar kazandı
Tony Blair’in başbakanlık görevinin ardından servetine 25 milyon dolar eklediği tahmin ediliyor. Görevinin sonlandığı 2007 yılından sonra ABD yatırım bankası JP Morgan maaş ile danışmanlık görevine başlayan Blair’e ayrıca İsviçreli bir şirket de 3.3 milyon dolar ödüyor. Başbakanlık görevinin sonlanmasının ardından anılarını yazan Blair’in bu anlaşmadan da 8.3 milyon dolar kazandığı açıklanmıştı. Geçen ay da Blair’in İngiliz şirket Tesco ile 1.6 milyon dolarlık anlaşma görüşmeleri yaptığı iddia edildi.

haberturk




Bu haber 476 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,631 µs