En Sıcak Konular

Serap'ın ölümünün ardından...

8 Aralık 2009 10:50 tsi
Küçükçekmece’de İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu yanarak yaralanan 17 yaşındaki Serap, daha fazla dayanamadı ve hayata gözlerini yumdu.

Molotof saldırısı kurbanı için aydınlar, ‘Bu tür eylemler barış çabalarına zarar veriyor’ uyarısı yaptı.İstanbul Küçükçekmece’de İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması sonucu yanarak yaralanan lise son sınıf öğrencisi Serap Eser, hayatını kaybetti. 17 yaşındaki Serap Eser’in hayatını kaybetmesine neden olaya büyük tepki gösteren Kürt aydınları ile İnsan Hakları aktivistleri gerginliğin ve ölümlerin son bulması için acil birlik ve itidal çağrısı yaptı.

• Yazar Ümit Fırat: Bu bir cinnet halidir burada artık siyasi amaç yok. Burada otobüse saldırarak hangi siyasi talep de bulunuyorsunuz. Bunun Kürt halkının özgürlüğü, temel haklarına kavuşturulmak içinse bu bir körlüktür. Bir masum insanın öldürülmesiyle ben özgür olamam.

KİMSE GÜCÜMÜZ YOK DEMESİN

• Yazar Enver Sezgin: “Can almakla ya da insanlara zarar vermekle Kürt meselesinin çözümünü daha da zorlaştırıyor.”

• İHD Başkanı Öztürk Türkdoğan: Söyleyecek kelime bulamıyorum. Bu şekilde insanlar şiddet eylemleri ile siyasal amaçlarına ulaşamazlar.

• DTP Milletvekili Akın Birdal: “Çok üzgünüm. Dün de Diyarbakır’da bir üniversite öğrencisi öldürülmüştü. Umarım son bulur bu acılar.”

MAZERET OLMADAN KINANMALI

• Yazar Muhsin Kızılkaya: “Şiddete mazeret uydurmadan kınamak gerekiyor.”

• Barış Meclisi Üyesi Hakan Tahmaz: Şiddet bir çözüm değil. Bu tür davranışlar sergileyenler yaratılmak istenen barış ortamına zarar veriyor.

• DTP milletvekili Selahattin Demirtaş: Asla kabul edilemez. O kızın acısı da bizim acımızdır. Asla bir ölümü kanıksamadık kanıksamayız”

• DTP Milletvekili Aysel Tuğluk: Bu tür olaylar Türkler ve Kürtler arasındaki makası arttırır. Birlikte yaşama istek ve arzusunu azaltır.

• Diyarbakır eski Baro Başkanı Sezgin Tanrıkulu: Şiddet hak arama yolu olmamalı. Benim şiddetim iyi onunki kötü anlayışından tüm şiddeti kınamak lazım. Gücümüz yok denilmeden bu konunun karşısında durmak lazım.”

DTP İSTANBUL İL’DEN ‘AİLEYE TAZİYE’

• DTP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı: “Serap’ın hayatını kaybettiği saldırıyı kınıyoruz. Çok üzüldüm. Şartlar uygun olursa taziye ziyaretinde bulunmayı istiyoruz.”

• DTP Milletvekili Sırrı Sakık: Serap’ın ölümü gibi önceki gün de Diyarbakır’da bir üniversiteli yaşamını yitirdi. Bu ölümlerden acı duymamak mümkün değil. Duymuyorsak insanlığımızı yitirmişiz demektir.

Annesine söyleyemediler

İstanbul Küçükçekmece’de İETT otobüsüne molotofkokteyli atılması yüzünden yanarak ağır yaralanan lise öğrencisi Serap Eser, bir aylık yaşam mücadelesi üç kez duran kalbine yenik düştü. Serap’a yüz nakli için doku verip ameliyat olan annesine ölüm haberi verilemedi.

Serap’ın tedavi gördüğü Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği’nden yapılan açıklamada, Serap’ın üç kez kalbi durduktan sonra organ yetmezliğine bağlı olarak yaşamını yitirdiği belirtildi. Açıklama tıbbi tedavinin üçüncü aşaması olan deri nakli sırasında genç Serap’ın hayatını keybettiği belirtilirek şöyle denildi: ‘Sistemik immun cevap sendromuna girerek konakçı cevabını bozmaktadır. Genellikle yanık hastalarının üçüncü hafta kaybedilme sebebi budur” Serap’ın cenazesi Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı. Yarın Küçükçekmece Kanarya Mahallesi’nde Mareşal Fevzi Çakmak Camii’nde Serap için cenaze töreni düzenlenecek. Serap Eser, Kanarya Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

Son ana kadar aklında okulu vardı

Serap’ın abisi Ümit Eser kardeşinin son ana kadar okulunu düşündüğünü söyleyerek “Giden gitti ama bundan sonra bu acıların yaşanmamasını sağlamalıyız” dedi

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Serap Eser’in abisi Ümit Eser kardeşinin tedavi süreciyle ilgili olarak bir takım şüpheleri olduğunu söyledi. Acılı abi özellikle tedavi sürecinde bayram tatilinde neler olduğunun araştırılmasını istedi. Ümit Eser, kardeşinin ilk günlerde durumunun daha iyi olduğunu ve kalkıp yürüdüğünü söyledi. Eser, kız kardeşinin aklında hep okulunun olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Oay yerinde ‘Bu sene üniversite sınavına girecektim. Hayallerimi yaktılar’ diyordu.” Siyasi konuların kendilerini ilgilendirmedğini belirten Eser, “Failler yakalandı. Cezaları da belli. Artık giden gitti. Geri gelmeyecek. Bunu yapanlar ‘30-40 yıl alsın desem’ de Serap gelmeyecek. Bir başkasına olmaması için önlemler alınmalı” dedi.

BABAM SERAP’I YANARKEN GÖRDÜ

Serap’ın bindiği otobüs durağının karanlık olduğunu belirten acılı abi şunları da söyledi: “Durakta ışıklandırma yok. O akşam da babam gitmişti Serap’ı almaya almaya. Birileri olduğunu fark etmiş orada. Otobüs geliyor. İçinden yanarak bir kız düşüyor. Babam kimin olduğunu bilmiyor tabii ki. Baktığında kendi kızı olduğunu görüyor. Babam da elinden yaralanmıştı. Bu saatten sonra denilecek çok şey yok. Acı bizim acımız. İnşallah bundan sonra başkaları bu duruma düşmez.”

‘Bu eylemi hangi demokratik talep ile açıklayacaklar’

Serap’ın ailesine taziye ziyaretinde bulunan İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul’da bir gerginlik ortamı yaratılmaya çalışıldığını belirterek, “Sevgili İstanbullular lütfen bu oyunun farkında olun. Bu çekilen acı, yaşanan sıkıntıyı kim hangi demokratik taleplerle izah ediyorsa, gelip İstanbullulara anlatsın” diye konuştu.

Öte yandan Serap Eser’in ölümüne neden olan molotofları atan grubun içinde yer alan H.K polise verdiği ifadede olayın ardından ambulansı gördüğünde içinin sızladığını söylediği öğrenildi. Saldırıyı anlatan H.K, eylemin ardından olay yerinden kaçtığını anlatarak “Daha sonra olanları merak ettiğim için geriye döndüm. Kalabalık, kızın başında toplanmıştı. Bu sırada ambulansın geldiğini gördüm. Genç kızın yandığını görünce çok üzüldüm” dediği belirtildi.

Star

 



Bu haber 686 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,564 µs