Öyle hakaretler yapılıyor ki... | " /> Öyle hakaretler yapılıyor ki... | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan: Öyle hakaretler yapılıyor ki...

8 Aralık 2009 10:08 tsi
Erdoğan: Öyle hakaretler yapılıyor ki... 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, basının Türkiye'de ABD'den daha özgür olduğunu söyledi.

Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama'nın davetlisi olarak geldiği Amerika'da Johns Hopkins Üniversitesi'nde bir konuşma yaptı. Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Erdoğan, Doğan Grubu'na verilen vergi cezasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, "Ülkemde basın özgürlüğü o kadar ileri ki Cumhurbaşkanı, Başbakan, bizi, ailelerimizi yerden yere vurmaya kadar her türlü hürriyetleri var" dedi.

Erdoğan, şöyle devam etti: "O denli hakaretler yapılıyor. Hakaretlere basın özgürlüğü diyorsak bir şey diyemem. Ben, eleştirilere karşı değilim. Burada kulisler olduğu anlaşılıyor. Bu konu, Maliye Bakanlığının bir vergi noktasındaki sıkıntıyla alakalı. ABD'de vergi konusu hassastır. Vergi kaçakçılığı çok hassastır. Maliyenin çalışmasına benim müdahale yetkim yok. Yakalarsa maliye gereğini yapar."

ABD'nin veya Amerikan Kongresi'nin basın özgürlüğü konusunda bir tavsiyesi varsa bunu bilmek istediğini ve gerekirse masaya yatırılabileceğini söyleyen Erdoğan, "Ama bu tür lobilerle Türkiye'de basın özgürlüğü sorgulanamaz. Basın Türkiye'de, ABD'den çok daha özgürdür" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin dış politikada 'Neo Osmanlıcılık' veya 'Yeni Osmanlıcılık' politikası izleyip, izlemediğine ilişkin bir soru üzerine de, "Böyle bir yakıştırmayı kabul etmiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti içinde Yeni Osmanlıcılık akımı yok. Yakıştırmadır. Eksen kayması gibi yakıştırmalar yapanlar, şu andaki iktidarı gölgeleme çabasındadır" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin 2023'te, Cumhuriyetin 100 yılında çok farklı bir konumda olacağını söyleyen Erdoğan, dünyanın ilk on ekonomisi arasında yer alarak, Türkiye'nin kendini ispatlayacağını belirtti. Partisinin kimliği ile ilgili bir soru üzerine de Erdoğan, "Dünyada hangi parti görüşmeyi arzu ederse kapımız açıktır. Bizim parti, asla İslamcı bir parti değildir. Parti, dinci olamaz. Mensubu olduğunuz dini lekelersiniz. Biz, dinimize böyle saygısızlık yapmayız. Biz, kimliği muhafazakar, demokrat bir partiyiz. Böyle de sürdürmeye kararlıyız" ifadesini kullandı.

Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki konuşmasının ardından Erdoğan, aracına giderken oğlu Bilal Erdoğan'ın babasının fotoğraflarını çektiği görüldü.

cihan



Bu haber 560 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,377 µs