En Sıcak Konular

Uyuşturucudan kaynaklanan ölümlerin sebebi PKK

8 Aralık 2009 09:06 tsi
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı Robert Mueller, geçtiğimiz günlerde Ankara'ya kritik bir ziyaret gerçekleştirdi.

Yapılan görüşmelerde terör örgütü PKK'nın finans kaynakları da gündeme geldi. Mueller, bu kaynakları kesmek için yeni tedbirler alınacağını belirtti. Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise PKK'nın başta uyuşturucu olmak üzere tüm finans kaynaklarını kurutup terörü bitireceklerini bildirdi. Terörün yanı sıra uyuşturucudan ölenlerin arkasında da PKK'nın bulunduğunu kaydetti.

Mueller'in Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ile Köksal'la yaptığı ikili görüşmelerde sadece 'biyometrik veri paylaşımını' gündeme getirmediği bildiridi. Türkiye'ye ikinci kez gelen FBI Başkanı, Köksal'la yaptığı görüşmede ilginç bir öneride bulundu: "FBI Akademisi'nin kapısı size sonuna kadar açık. Terör ve istihbaratçı polis şeflerini gönderin, ajanlarımızca eğitelim. Bugüne kadar 28 Türk polisi akademimizden mezun oldu. 6 yıldır akademiye Türkiye'den polis gelmiyor."

Mueller, Türk polis teşkilatı ile eğitim işbirliğine önem verdiklerini vurgulayarak, terör ve istihbarat konusunda deneyimli FBI ajanlarını Türkiye'ye göndererek eğitim verebileceklerini ifade etti. Köksal'ın da İstihbarat ve Terörle Mücadele birimlerinde görevli amir ve müdürlerin FBI Akademisi'nde eğitim almasına sıcak baktığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre Emniyet'in Dikmen karargahındaki görüşmede Köksal, 'demokratik açılım' konusunda Mueller'i bilgilendirdi. PKK'nın başta uyuşturucu olmak üzere tüm finans kaynaklarını kurutup terörü bitireceklerini vurgulayan Köksal, "ABD'nin terörle mücadele konusunda Türkiye'ye verdiği desteği diğer ülkelerden de bekliyoruz." dedi. Köksal, ABD Hazine Bakanlığı'nın PKK'nın sözde Yürütme Konseyi Başkanı Murat Karayılan, Ali Rıza Altun ve Zübeyir Aydar'ı uyuşturucu kaçakçısı ilan ederek tüm mal varlıklarını dondurma kararı almasını memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. PKK'nın en büyük gelirini uyuşturucudan elde ettiğine dikkat çekerek şunları söyledi: "Uyuşturucudan ölenler, terörden hayatını kaybedenlere dahil olmuyor. Halbuki uyuşturucudan kaynaklanan ölümler de terörden kaynaklanıyor. Uyuşturucu ölümlerinin arkasında da PKK var." Köksal, Mueller'in "biyometrik veri paylaşımı" teklifini ise, "Yasalar ve mevzuat buna uygun değil." diyerek kabul etmedi.

zaman



Bu haber 530 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,512 µs