Açılım bitti ama ciddi zarar verdi | " /> Açılım bitti ama ciddi zarar verdi | "/>

En Sıcak Konular

Baykal: Açılım bitti ama ciddi zarar verdi

8 Aralık 2009 08:59 tsi
Baykal: Açılım bitti ama ciddi zarar verdi  
Son olaylardan hükümeti sorumlu tutan CHP lideri Baykal, 'Açılım bitti de Türkiye'ye ciddi zarar verdi, Türkiye'yi deldi geçti' dedi.

Son olaylardan, açılımın artık bittiğinin anlaşıldığını belirten Baykal "Bugüne kadar büyük zarar verdi. Türkiye'yi deldi geçti. Bunun telafisi nasıl olacak" dedi

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Sabah'a yaptığı değerlendirmede Türkiye'nin çok sıkıntılı günler geçirdiğini dile getirerek, gelinen noktadan hükümeti sorumlu tuttu. İşte Baykal'ın değerlendirmeleri:
 
AÇILIM TÜRKİYE'Yİ DELDİ GEÇTİ: Türkiye'nin pek çok yerinde olaylar oluyor. Buraya iktidarın acizliğinden gelindi. Anlaşılıyor ki açılım bitti. Açılım bitti de Türkiye'ye ciddi zarar verdi, Türkiye'yi deldi geçti.
 
BAŞLANGIÇ VE BİTİŞ ARASI FARK: Açılımın çok büyük, ciddi tahribatlar verdiğini artık pek çok kişi, siyasetçi kabul etmeye başladı. Bunu herkes görüyor, itiraf ediyor. Türkiye açılımın başladığı nokta ile gelinen nokta arasında büyük tahribat yaşadı. Bunun telafisi nasıl mümkün olacak?  

AKP-DTP BİRBİRLERİNİ SUÇLUYOR: Başbakan'ın açıklamalarına bakınca, birlikte yola çıkan AKP ve DTP şimdi birbirlerini suçluyor. Biz böyle olacağını görmüştük, iktidar yeni yeni görüyor.
 
SOKAKLARDA GÜVEN KALKIYOR: Bugün yurdun değişik yerlerinde karakollar basılıyor, devletin güvenlik kurumlarına karşı saldırılar yapılıyor. Sokaklarda güven ciddi ölçüde kalkıyor. Türkiye'de herkes devleti arar hale gelmeye başladı, hukuku arar hale gelmeye başladı.
 
LİME LİME PARÇALANIYOR: Neden böyle? Çünkü devlet şiddet karşısında boyun eğmeyecek, şiddeti etkisiz kılacak, bütün insanların adına can güvenliğini, mal güvenliğini, hukukun üstünlüğünü güvence altına alacak bir kurum. Böyle bir kurumun var olduğunu giderek söylemek güçleşiyor. Lime lime ayrışıyor, parçalanıyor Türkiye.

sabah



Bu haber 359 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,707 µs