yeni marifeti! | " /> yeni marifeti! | "/>

En Sıcak Konular

Levent Ersöz'ün yeni marifeti!

8 Aralık 2009 08:18 tsi
Levent Ersöz'ün yeni marifeti! 
Ergenekon sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Daire başkanlığı görevindeyken yaptığı illegal dinleme faaliyetleriyle ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı.

Ergenekon ikinci iddianamesinin ek klasörlerinde yer alan gizli tanık Ahmet Faruk'un ifadesi, dinlemenin boyutlarını gözler önüne serdi. Levent Ersöz'ün o dönemde istihbarat işinde kullandığı Ahmet Faruk ifadesinde, Ankara İstihbarat Komutanlığı bünyesinde bulunan Grup Komutanlığı'nda Salih Albay'ın nezaretinde, Yüzbaşı Dursun Özkara, Cengiz kod adlı Mehmet Başçavuş ve Uzman Çavuş Mustafa ile birlikte çalıştığını anlatıyor:

"Burada öncelikle Ankara'da ve daha sonra tüm Türkiye çapında her türlü cemaate ve dinî gruplara giriyor, burada bulunan şahısların görüntülerini kaydediyordum. Ayrıca bu şahısların, üst düzey polis müdürlerinin, bunlara destek veren çok zengin işadamlarının görüntülerini kaydediyor, bunların ev, işyeri adreslerini, telefon numaralarını, bildiğim başka özel durumlarını bu şekilde toplayıp dosya hazırlığı yapıyorduk. Levent Ersöz'ün bizden istediği özellikle hükümette bulunan AK Parti'nin milletvekillerinin ve bakanlarının, cemaatler ve dinî gruplar ile ilişkilerini belgelemek ve bunların görüntülerini almak şeklinde idi."

AK Partili Ziyaeddin Akbulut ve Ali Yüksel Kavuştu ile bağlantı kurarak, vekillerin gidip geldiği bir apartmanı tespit ettiğini belirten gizli tanık, şöyle devam ediyor: "Ersöz'ün talimatıyla bu yerin gidişine ve daha sonra hemen tüm milletvekillerinin evlerinin girişlerine kameralar ve görüntü alma araçları yerleştirdik. Hemen tüm AKP milletvekillerinin ve bakanların ev telefonları, bazılarının cep telefonları, korumalarının telefonları, eşlerinin telefonları dinleniyordu. Evlere temizlikçi, tamirci, tüpçü çağrıldığında bazen bunların yerine istihbarat elemanları gönderiliyordu. Bu şekilde evde yaşayanlar da gözlenmiş oluyordu."

İstihbaratta görevli Yüzbaşı Dursun Özkara'nın Meclis'te bir tanıdığı vasıtasıyla tüm milletvekillerinin ev, işyeri, cep telefonları ile yakınlarının telefonlarının bulunduğu bir listeyle karargâha geldiğini söyleyen gizli tanık Ahmet Faruk, şunları kaydediyor: "Biz bu listeden istediği numaraları tespit edip Levent Ersöz'e verdik. Levent Ersöz sevinçle alıp Grup Komutanlığı'nda Mali Teknik denilen yerde dinlenmesi için buraya numaraları götürmüştü. Oradaki albayın bu kişilerin telefonlarını dinlemenin kanunsuz olduğunu söyleyerek karşı çıktığını, bundan dolayı Levent Ersöz'ün kendisine bağırıp dinleme talimatını verdiğini duydum. Daha sonra bu albay, genel komutanlığa durumu bildiren bir yazı göndermiş."

zaman



Bu haber 886 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,656 µs