En Sıcak Konular

Açıkça söylenmeyen şeyler konuşuldu mu?

7 Aralık 2009 22:08 tsi
Açıkça söylenmeyen şeyler konuşuldu mu? Başbakan Erdoğan ile ABD lideri Obama arasında gerçekleşen 2 saatlik zirveye yönelik gazetecilerden değerlendirmeler gelmeye başladı. CNNTürk'e telefonla bağlanan Birand'dan ilginç açıklamalar geldi:

Başbakan Erdoğan ile Obama arasındaki görüşmeler sona ererken görüşmeye yönelik gazetecilerden gelmeye başladı.  CNNTürk'te telefonla canlı yayına bağlanan gazeteci Mehmet Ali Birand, iki liderin son yıllarda liderler arasında görülmeyecek düzeyde bir yakınlık içinde olduklarını Obama'nın Erdoğan'a sürekli dostum şeklinde hitap ettiğine dikkat çekti. Birand ayrıca heyetler arası görüşmenin bir yerinde Başbakan Erdoğan'ın PKK terörü ile ilgili açıkça konuşulmayacak şeyleri Obama'ya aktarmış olabileceğini söyledi. Birand ayrıca görümenin çok rahat bir ortamda gerçekleşmiş olduğunun belli olduğunu söyledi.

Milliyet Gazetesinden Semih İdiz ise liderlerin konuşmalarıyla ilgili çevirilerinde yanlışlıklar olduğunu ABD iran ilişkilerine yönelik yapılan tercümenin sözleri tam karşılamadığını savunarak ABD'nin Türkiye'den İran'ın nükleer konusundaki çıkışına yönelik tavrını net ortaya koymasını istediğini söyledi.

Çiğdem Anad ise ABD'de başkanlarla yapılan görüşmelerde daha önceleri sadece iki ülke arasındaki ilişkilerin ağırlıklı olarak gündeme geldiğini ancak bu defa ilk kez İran, Ermenistan, Irak, Pakistan ve Afganistan konusunun geniş bir şekilde ele alındığının görüldüğünü söyledi.

CNNTürk'ün Dış politika uzmanı Yalım Eralp de bu durumun Türkiye'nin etkinliğinin ortaya konması açından önemli bir vurgu olduğunu dile dile getirdi. Türkiye'nin kendinisini daha fazla ulusulararası alanda ön plana çıkardıkça kendisinden beklintilerin de artacaağının ortaya koyduğunu söyledi.

Eski Büyükelçilerden Özden Sanberk, bu görüşmenin iki müttefik açısından önemli bir görüşme olduğunu dile getirdi. Bu bir dizi görüşmenin bir bölümünü gösterdiğini vurguladı. Sanberk, Erdoğan'ın Azerbaycan Ermenistan sorununun çözümü için Minsk grubunu göreve çağırmasının çok önemli olduğunu da ayrıca vurguladı.

Haber7



Bu haber 780 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,535 µs