Suç şüphesi ortadan kalkmadı' | " /> Suç şüphesi ortadan kalkmadı' | "/>

En Sıcak Konular

'Suç şüphesi ortadan kalkmadı'

7 Aralık 2009 16:07 tsi
'Suç şüphesi ortadan kalkmadı' İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı'dan, 3 eski kuvvet komutanının serbest bırakılmasına ilişkin sert bir açıklama geldi.

Çolakkadı, "Bana tahliye gerekçeleri sorulduğunda 'CMK'nın 100. maddesi uygulanarak serbest bırakılmışlardır' dedim. Kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığı için serbest bırakılmışlardır diye bir açıklama yapmadım. Sanırım böyle yorumlamışlar" dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, “Darbeye zemin oluşturmak" suçlamasıyla sorgulanan eski kuvvet komutanlarının serbest kalma gerekçeleri ile ilgili basında çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Grip aşısı olmak için adliyeden ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çolakkadı, eski kuvvet komutanlarının serbest kalma gerekçeleri ile ilgili ne sözlü ne de yazılı bir açıklama yapılmadığını belirtti.

İFADELERİM YANLIŞ YORUMLANDI

Çolakkadı, 5 Aralık'ta Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde şüpheli olarak ifadesi alınan dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek, Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman ve Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın "Kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığı" gerekçesiyle serbest bırakıldığı yönünde bir açıklama yapmadığını, ifadelerinin yanlış yorumlandığını söyledi.

SUÇ ŞÜPHESİ ORTADAN KALKMADI

Şüphelilerin serbest bırakılmasının suç şüphesini ortadan kaldırmadığını ifade eden Çolakkadı, “Bana tahliye gerekçeleri sorulduğunda 'CMK'nın 100. maddesi uygulanarak serbest bırakılmışlardır' dedim. 'Kaçma ve delilleri karartma şüphesi bulunmadığı için serbest bırakılmışlardır' diye bir açıklama yapmadım. Sanırım böyle yorumlamışlar" diye konuştu.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Eski kuvvet komutanları hakkındaki iddialar ve ele geçen delillerin değerlendirilmesinin devam ettiğini söyleyen Çolakkadı, eski kuvvet komutanlarının görevi başındayken suç işledikleri gerekçesiyle soruşturma dosyasının yetkisizlikle askeri savcılığa gönderilmesi gibi bir durumun şuan için söz konusu olmadığını belirtti.

AMİRALLARİN İFADESİ ALINACAK HABERLERİNE 2. YALANLAMA

Öte yandan Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu olan Emekli Binbaşı Levent Bektaş’ta ele geçirildiği iddia edilen “Kafes Planı'nda" adları geçtiği belirtilen biri emekli 2 koramiralin ifadelerinin alınacağı iddialarına savcılıktan ikinci kez yalanlama geldi. Daha önce de amiralleri çağırmadığını ifade eden soruşturma savcısı Murat Yönder, gazetecilerin konuya ilişkin soruları üzerine "Ben henüz çağırmadım" açıklamasını yaptı.

Hürriyet



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,223 µs