En Sıcak Konular

DTP'liller DTP binasını yaktı

7 Aralık 2009 15:29 tsi
Tunceli'de Öcalan'ın cezaevi şartlarını protesto etmek için toplanan DTP'li gruptan bazı kişilerin yanlışlıkla attığı molotof nedeniyle DTP binasında yangın çıktı...

Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi şartlarını protesto etmek için Tunceli'de toplanan bir grup, yürüyüş sırasında bankalar ve işyerlerine molotof attı. Göstericilerin yanlışlıkla attığı molotof nedeniyle Demokratik Toplum Partisi ilçe binasında da yangın çıktı.


Demokratik Toplum Partisi (DTP) Tunceli il örgütü tarafından organize edilen yürüyüşte teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi şartları protesto edildi. Sanat Sokağı'nda bir araya gelerek AK Parti il başkanlığına doğru yürüyüşe geçen grup, Öcalan lehine sloganlar attı, PKK bayrakları taşıdı. Grubun yürüyüşü boyunca çevrede güvenlik önlemi alan polis, gösterinin yasal olmadığı uyarısında bulunarak grubun dağılmasını istedi. Polisin uyarılarına aldırmayan yüzü poşulu grup, Ak Parti il binası önüne gelerek açıklama yaptı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın demokratik açılım sürecini iyi yönetmediğini savunan DTP Tunceli İl Başkanı Veli Haydar Güleç, “Hükümet üç ay önce bir açılım süreci ortaya attı. Ancak iyi yönetemedi, beklentileri sağlayamadı. Bizim bu yaklaşımı bir şekilde ortadan kaldırmamız lazım. Yeni adımlar atmamız gerekiyor. Bu toplum gerçek demokrasiye ihtiyaç duyuyor. Başbakan bu süreci yönetememiştir. Başbakan,yeniden hırçınlaşmaya ve sağa sola saldırmaya başlamıştır. Başbakan, yeniden yıllarca önce tekrarlamaya başladığı şeylerin arkasında durmaya başlamıştır. Genç ve çocuk da olsa saldırırız demiştir.” diye konuştu.


Basın açıklamasının ardından grup Cumhuriyet Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçerek polisin bulunduğu alana molotof kokteyli atmaya devam etti. Atılan molotoflar nedeniyle küçük çapta yangınlar çıkarken, bazı banka ve işyerleri zarar gördü.


Bu arada DTP ilçe binasının bulunduğu Kent İşhanı'nda bayan garson çalıştıran bir restorana atılan molotof, yanlışlıkla Demokratik Toplum Partisi ilçe binasına düştü. Ortalığı yakarak giden grubun arkasından bir kasap, dükkanı önündeki ateşi söndürmeye çalıştı. Ardından itfaiyenin müdahalesiyle yangın söndürüldü. Grubun dağılmasının ardından polis bir süre caddede güvenlik önlemleri aldıktan sonra dağıldı.

 



Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,592 µs