En Sıcak Konular

Türk ve ABD büyükelçileri birlikte mektup sundu

7 Aralık 2009 15:09 tsi
Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Ahmet Bülent Meriç ile ABD Büyükelçisi John Tefft, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko'ya güven mektubunu birlikte sundu.

30 Kasım'da Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gelen Büyükelçi Meriç bu sabah, Yuşçenko tarafından cumhurbaşkanlığı köşkünde kabul edildi.

Türkiye'nin Kiev Büyükelçisi Meriç ile Yuşçenko'nun görüşmesinde Türkiye-Ukrayna ilişkilerinin daha da geliştirilmesi gereği üzerinde durulduğu bildirildi.

Büyükelçi Meriç, güven mektubunu sunma töreni esnasında Cumhurbaşkanı Yuşçenko'ya ve Ukrayna halkına, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün selamını iletti.

Türkiye'nin dış politikasında Ukrayna'nın önemli bir yer tuttuğunu belirten, Meriç; "Ukrayna, ilişkilerin geliştirileceği öncelikli ülkeler arasında" dedi.

Dostluğa dayanan ikili ilişkileri geliştirmek için çalışacağını belirten Meriç daha sonra güven mektubunu Cumhurbaşkanı Yuşçenko'ya sundu.

Yuşçenko daha sonra ABD Kiev Büyükelçisi Tefft'i kabul etti. Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko'ya güven mektubunu sunması esnasında Tefft'in Ukraynaca konuşması üzerine Yuşçenko, "Çok güzel Ukraynaca konuşuyorsunuz" şeklinde iltifat etti. Ardından Büyükelçi Tefft; "Nerdeyse Ukraynaca bildiğim bütün kelimeler bunlar" dedi.

AHMET BÜLENT MERİÇ

Kiev'deki görevine geçtiğimiz hafta İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Ukrayna ziyareti ile başlayan Büyükelçi Ahmet Bülent Meriç (1957), 1981 yılından bu yana dışişlerinin değişik kademelerinde çalıştı. Kasım 2006'da Singapur'a atanan ve 23 Ocak 2007 tarihinden bu tarafa Singapur Nezdinde Büyükelçi olarak görev yapan Meriç, 2006 yılına kadar ise Dışişleri Küresel Silah Denetimi ve Silahsızlanma Bölümü'nde Genel Müdür yardımcısı idi. Evli ve iki çocuk sahibi olan Büyükelçi Meriç, iyi derecede İngilizce biliyor.



Bu haber 656 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,441 µs