En Sıcak Konular

Emekli zammına Bakanlık açıklaması

7 Aralık 2009 13:09 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilere yönelik yapılması planlanan iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Zammın kesin olduğunu açıklayan bakanlık 'ne kadar, nasıl ve ne zaman' olacağının belli olmadığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, emeklilere yönelik yapılması planlanan iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, emeklilere yönelik yapılacak iyileştirmelerin ne kadar, nasıl ve ne zaman olacağı yönünde çıkan haberler doğru olmadığını bildirdi.

Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, emeklilere yönelik yapılması planlanan iyileştirmelerle ilgili son günlerde bazı basın-yayın organlarında çeşitli haberlerin yer aldığı anımsatıldı.

Bu haberlerde, emeklilerin maaşlarında yapılacak iyileştirmelerle ilgili artış oranı ve miktarı gibi çeşitli bilgiler verildiğine dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Emeklilerimize yönelik yapılması planlanan iyileştirme çalışmaları devam ediyor. Emeklilerimize yönelik yapılacak iyileştirmelerin ne kadar, nasıl ve ne zaman olacağı yönünde çıkan haberler doğru değildir.

Bilindiği gibi emeklilerimize yönelik yapılacak iyileştirme çalışmaları, bir süre önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Ömer Dinçer'in talimatıyla başlatılmıştır. Sayın Bakanımız, emeklilerimize yönelik iyileştirme çalışmalarında son aşamaya gelindiği bilgisini de 4 Aralık Cuma günü Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Kurulu'nda yaptığı konuşma ifade etmiştir, Ancak, konuyla ilgili çalışmalar henüz tamamlanmadığından yapılacak iyileştirmenin ne kadar ve ne oranda olacağı yönünde bir bilgi henüz kamuoyuna bildirilmemiştir.

Başta emeklilerimiz olmak üzere kamuoyumuzun, bakanlığımız tarafından emeklilerimize yönelik iyileştirmeyle ilgili (oran, miktar gibi) bir bilgi verilmedikçe, ilgili haberlere itibar edilmemelidir.''

aa



Bu haber 510 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,903 µs