En Sıcak Konular

Taraf muhabiri kötü yakaladı

7 Aralık 2009 10:58 tsi
Taraf muhabiri kötü yakaladı Taraf muhabiri Mehmet Baransu'nun bu kez kendisi haber oldu. Jandarma istihbaratını sahtecilikle suçladı..

Van Jandarma İstihbaratı "bir PKK'lıyı" dinlemek için mahkeme kararı aldırttı. Bir yıldır dinlenen o numaraların Taraf muhabiri Mehmet Baransu'ya ait olduğu iddia ediliyor..

Taraf gazetesi "Jandarma sahte belgeyle dinliyor" manşetiyle okurların karşısına çıktı. Baransu kendisini dinleyen Jandarma'ya belgeleriyle cevap verdi..

Haberin spotunda "Jandarma İstihbaratının gazetecileri dinlemesinin haber değeri bile yok bu ülkede. Peki, ya bu iş için mahkemeye yalan söylemesinin" ifadeleri yer aldı.. İşte Baransu'nun haberi:

 3. saniyede 'bippp' sesi
Birçok vatandaş gibi telefonlarımın mahkeme kararı olmadan dinlendiği yönünde benim de şüphelerim vardı. 12 Haziran 2009'da duyurduğum "İrticayla Mücadele Eylem Planı" haberinden sonra resmi olarak beni de dinleyeceklerini düşünmeye başlamıştım. Yanılmadığımı anlamam uzun sürmedi. Telefon görüşmelerimin ikinci yada üçüncü saniyesinde 'bippp' sesiyle birilerinin kayda girdiğini duyabiliyordum. Bazen işlerinin yoğunluğundan olsa gerek konuşmanın 20. saniyesinde koştur koştur kayda girdikleri de oluyordu.
 


BARANSU'YA ÇİFTE TAKİP

Taraf'ın ödüllü muhabiri Mehmet Baransu kendisine ait telefonların Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ile Van Jandarma Alay Komutanlığı tarafından 1 yıldan fazla bir süredir dinlendiğini ortaya çıkardı.

KARAR BİR PKK'LI İÇİN...

Ancak Baransu'nun dinlenmesi yasal değil, zira ilgili mahkeme kararı Jandarma'nın takibe kılıf uydurma amacıyla yalan beyan verdiğini kanıtlıyor. Hakimden Baransu'nun adıyla nuramasını gizleyen Jandarma bir PKK'lıyı dinlemek izin karar çıkartmış.

BARANSU DİNLENDİĞİNİ TİB KAYITLARINA DAYANDIRDI

Telefon numaram gizlenip, sahte isimle dinleme kararı alınan telefon cihazlarımdan birinin IMEI nuraması 358 257 000 955 082. Mahkeme gönderilen numara ise 358 257 000 955 082. İkinci cihazımın IMEI numarası ise 359 621 010 984 722. Mahkemeye gönderilen numara ise 359 621 010 984 720.

Son rakamların değişik olması kafaları karıştırabilir. TİB kayıtlarına göre IMEI numaraları resmi olarak 14 rakamdan oluşuyor. Bazı telefonlarda 15 bazılarında ise 17 rakam çıkabiliyor. TİB'den görüştüğümüz yetkililer numaraların 14 rakamdan oluştuğunu, 15'inci rakamın bu yüzden 0 olarak görünebileceğini söylediler. Bazen 15'inci rakamın farklı olabileceğini de belirttiler. Telefonlar 14 rakam üzerinden kayıt altına alınıyor. TİB yetkilisi sonu 80 ve 20 ile biten IMEI numarasının bana ait olduğunu da yaptığımız görüşmede doğruladı. Bu yüzden lav silahına boru, İrticayla Mücadele Eylem Planı'na kağıt parçası diyenler son rakama güvenip kafaları karıştıracak açıklamalar yapmasın. Dinlettirdiğiniz numaraların bana ait olduğu TİB tayıtlarında mevcut.

PKK'LI ŞÜKRÜ ÖZKAN DİNLENECEK DİYE

Dinleme kararı Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde alındı. Beni dinledikleri anlaşılmasın diye mahkemeye telefon numaram yerine IMEI numaram verildi. Bununla da yetinilmeyip PKK'lı Serdar kod isimli Şükrü Özkan dinlenecek diye telefonum teknik takibe alındı. Dinleme gerekçesi ise: "PKK/Kongra-Gel terör örgütüne yönelik olarak yürütülen çalışmalar"

 



Bu haber 1,317 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,470 µs