ETÖ'yü gizliyor' | " /> ETÖ'yü gizliyor' | "/>

En Sıcak Konular

'Eroğlu Hükümeti ETÖ'yü gizliyor'

7 Aralık 2009 08:22 tsi
'Eroğlu Hükümeti ETÖ'yü gizliyor'
Ergenekon'un Kıbrıs ayağını gündeme getiren Ferdi Sabit Soyer, Derviş Eroğlu hükümetinin Ergenekon'u gizlediğini iddia etti...

Ergenekon'un Kıbrıs ayağını gündeme getirerek suç duyurusu yapan eski KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Derviş Eroğlu hükümetine ağır suçlamalarda bulundu.

Soyer, nisan ayında KKTC Başsavcılığı'nın başlattığı Ergenekon soruşturmasında ilerleme kaydedilmediğini ifade ederek, bundan hükümeti sorumlu tuttu. Soyer, içişleri bakanlığının, soruşturmanın davaya dönüştürülmesi için gerekli belgeleri başsavcılığa göndermede ağırdan aldığını söyledi.

Soyer, "İçişleri Bakanlığı, başsavcılığın Türkiye'den gerekli delilleri alabilmesi için hiçbir şey yapmıyor. Ortada öyle bir niyet yok. Ergenekon soruşturmasının iktidar partisi ile bağı olduğu dokümanlara yansımıştır. Dolayısıyla bunun herhangi bir şekilde açığa çıkması istenmiyor." dedi.

Ferdi Sabit Soyer, iktidardayken Ergenekon'un Kıbrıs ayağını gündeme getirmiş, bununla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Ergenekon davasında eski Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile mevcut Başbakan Derviş Eroğlu ile ilgili belgelerin olduğu iddiaları, hem Ada hem de Türkiye'de ses getirmişti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen Ergenekon davası kapsamında KKTC'yi de ilgilendiren belgeler iddianamelere yansımıştı.

Ulusal Birlik Partisi'nin tek başına iktidar olduğu 20 Nisan seçimlerinde muhalefete düşen CTP Genel Başkanı Soyer, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili hükümet değişikliğinden sonra Ada'da yaşananları Zaman'a değerlendirdi. Ergenekon'un Kıbrıs ayağının faaliyetlerine devam ettiğine dikkat çeken Soyer, örgüt üyelerinin KKTC'de herkes tarafından bilindiğini ancak kimsenin bu konuda bir şey yapamadığını ifade etti. Çabalarına rağmen fazla bir ilerleme kaydedilmediğini söyleyen Soyer, durumun geldiği noktayı şu sözlerle özetledi: "Maalesef buradaki yapı budur. Üzülerek söylüyorum, biz de seyirci olarak izliyoruz."

Soruşturmanın dava aşamasına geldiğinde ilerleme kaydedileceğini belirten Soyer, bu aşamadan sonra suçluların yargılanmasının kaçınılmaz olacağını söyledi. Soyer, "Bizde mahkemeler oldukça bağımsızdır. Yeter ki soruşturma mahkeme aşamasına gelsin. Ama soruşturmayı ilerletmiyorlar! Meclis'te 'Ergenekon İddialarını Soruşturma Komisyonu' kuruldu. Ancak komisyon, iktidarın çoğunlukta olan üyelerinin katılmaması nedeniyle bir türlü toplanamıyor. UBP'liler soruşturmaya sıcak bakmadıkların için komisyon işlevini yapamıyor. Durum böyle olunca dava bir türlü derinleşemedi."

11. dalga kapsamında gözaltına alınan isimlerden Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in KKTC'de taşınmazları bulunuyor. Özbek'in Kıbrıs'ta eşi ve çocukları adına 2 milyon 709 bin, sendika adına 6 milyon 219 bin TL'lik yatırımı söz konusu. Yine tutuklu emekli Tuğgeneral Levent Ersöz KKTC'ye kaçmak için sahte kimlik düzenlemişti.

İnsan Hakları Derneği eski Başkanı Akın Birdal'a suikast düzenleyen Semih Gülaltay da KKTC vatandaşı olmuştu. Ulusal Birlik Partisi (UBP) lideri Derviş Eroğlu, iktidara gelmeden önce Kıbrıs televizyonunda "İktidara gelirsek Sinan Aygün dâhil iptal edilen vatandaşlıkları iade edeceğiz." açıklamasını yapmıştı.



Bu haber 365 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,520 µs