En Sıcak Konular

SP: Açılım Konusunda 4'ü de sınıfta kaldı

6 Aralık 2009 15:56 tsi
Saadet Partisi Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sünnetçioğlu, açılım konusunda "Dört parti de sınıfta kaldı" değerlendirmesinde bulundu.

Sünnetçioğlu, İzmir İl Başkanlığı'nda yapılan Bölge Toplantısı öncesinde düzenlediği basın toplantısında kimsenin bu konuda rant hesabı yapmaması ve üsluba çok dikkat etmesi gerektiğini belirterek, şunları dile getirdi:

"Ancak uygulamada hakaret derecesinde yaklaşımlar gördük. Bu konuda dört parti de sınıfta kalmıştır. Hükümet zaten en başta boş bir paketle ortaya çıkmış, diğer partiler de çatışmayı körüklemiş, böylece süreç başlamadan tıkanmıştır. Oysa biz Saadet Partisi olarak bu konuya ülkenin en önemli meselelerinden biri olarak bakıyoruz. Başından itibaren 'Barış ve Kardeşlik İçin Gönüllü Birliktelik Projesi' adı altında bir proje ortaya koyduk. En net ve somut çözüm önerilerimizi açıklayarak bu konuda da farkımızı gösterdik."

-"AFGANİSTAN'A ASKER GÖNDERMEK BÜYÜK YANLIŞ OLUR"-

Sünnetçioğlu, ABD'nin 11 Eylül olayları sonrası Haçlı Seferi ilan ederek Afganistan'a girdiğine işaret ederek, Türk askerinin bu bölgeye gönderilmesinin büyük bir yanlışa imza atmak olacağını dile getirdi.

Sünnetçioğlu, 2004 yılında İlerleme Raporu açıklandığında AB'ye üye olunmuş gibi düğün bayram yapıldığını söyleyerek, "O tarihte Saadet Partisi olarak bu raporu tercüme ettik ve özet bir kitapçıkla tarihi yanlışlara dikkat çektik. Dicle ve Fırat nehirlerinin uluslararası bir yönetime devredilmek istendiğini açıkladık. Hükümet yetkilileri o dönemde bunu inkar etmişti. Şimdi bu konu tekrar gündeme geldi. Dicle ve Fırat'taki 22 tane barajın idaresinin uluslararası yönetime verilmesini istiyorlar. Bu durum, Türkiye'nin egemenlik haklarının devrinden başka bir şey değildir" diye konuştu. Sünnetçioğlu, Ermeni ve Kıbrıs konularında da büyük tavizler verildiğini kaydetti.

-KATSAYI SORUNUNU KANUNLA ÇÖZÜN-

Sünnetçioğlu, Danıştay'ın YÖK'ün üniversiteye girişte meslek liselerine katsayı farkını kaldıran uygulamasını durdurduğunu hatırlatarak, hükümetin bu konuyu meclise getirerek kanunla sorunu çözmesini istedi.

Sünnetçioğlu, İrticayla Mücadele Eylem Planındaki imzanın ıslak mı kuru mu olduğu yönündeki tartışmalarının fayda getirmeyeceğini de ifade ederek, "Bu ülkede 27 Mayıs ihtilali, 12 Mart muhtırası, 12 Eylül ihtilali, 28 Şubat postmodern darbesi yapılmıştır. Gereksiz tartışmalar yerine hep beraber bunların hukuki önlemleri alınsın ki, bundan sonra kimse darbeyi aklından bile geçirmesin" şeklinde konuştu.

Sünnetçioğlu, 2010 yılını erken Seçim yılı ilan ettiklerini ve muktedir bir siyasi parti olmak için yoğun çalışmalar sergilediklerini söyledi.

haberler.com



Bu haber 647 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,644 µs