En Sıcak Konular

Alperenler'e uyarı!

6 Aralık 2009 15:47 tsi
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, DTP'nin milletin bölünmezliğine yönelik saldırılarına karşı Alperenlere 'tahriklere kapılmayın' uyarısında bulundu.

Bin yıldır bu milletin yumurta ikizi misali birlikte yaşadığının altını çizen Topçu, "Bu milleti bölemeyecekler. Yalnız hukuktan isteğimiz, eşkiyaların uzantısı haline gelen DTP'nin kökünü kazımaları olacak." dedi.

BBP Bursa İl Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 'Güvenlik-Özgürlük-Refah' (GÖR) projesinin tanıtım toplantısında konuşan Topçu, birlik-beraberlik mesajı verdi.

Çocuklarının süt parasından keserek parti çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Topçu, imkansızlıklara rağmen güzel gelişmeler olduğunu söyledi.

Ülke gündemine de değinen Topçu, iktidar ve muhalefet partilerini sert dille eleştirdi.

Anadolu topraklarında milletin bin yıldır kardeşane yaşadığını kaydeden Topçu, "Bu millet yumurta ikizi gibi birlikte yaşıyor. PKK'ya rağmen, AB'ye rağmen bizi bölemeyecekler. Son zamanlarda 40 il dolaştım. 130 düğünde nikah şahitliği yaptım. Halen bu millet kız alıp, kız veriyor. Doğulusu-batılısı kardeştir. Bizi bölemezler. Ancak dağdaki eşkiya ile kolkola girmiş DTP'nin kapatılması gerekiyor. Anayasa Mahkemesi'ne sesleniyorum; bu eşkiyaların kökünü kazıyın. Hukuktan isteğimiz bu eşkiyalara fırsat vermesinler. İmralı'nın uzantılarının kökünü kazısınlar. Tekne kazır gibi bunların kazımalılar." diye konuştu.

GÖR projesinin detaylarını da anlatan Topçu, güvenlik olmadan bir ülkede hiç birşeyin sağlıklı olamayacağını vurguladı.

Topçu, kendi iktidarları döneminde sınırdan teröristlerin adımlarla değil sürünerek bile geçemeyeceklerini iddia etti.

Coşkulu konuşmasında Alperen gençliğine 'provakosyanlara gelmeyin' uyarısında da bulunan Topçu, şunları söyledi: "Sakın ha, tahriklere kapılmayın. Ülkemiz hukuk devletidir. Hukuk, devletimiz gereğini yapar. Kesinlikle tahriklere kapılmayın. Milli-manevi değerlerimize yönelik eşkiyaların tahrikleri boya çıkacaktır. Sakın tahriklere kapılmayın. Bunları sinek vızırtısı sayın. Bırakın devlet işini yapsın. Bu işten zarar görürüz, onun için provokasyonlardan uzak durun."

Tanıtım toplantısında 10 dakikalık film gösterisinde merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun görüntülerine de yer verilmesi salondakilerin duygulu anlar yaşamasına sebep oldu. Onlarca kişi gözyaşlarını tutamadı.

Yalçın Topçu, konuşmasının ardından partisinin İnegöl İlçe Teşkilatı'nın kongresine katıldı.

cha



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,182 µs