En Sıcak Konular

' Türkiye'yi alt sınıfa sokmaya cesaret edememeliler'!

6 Aralık 2009 15:15 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, darbe planlarının hedefinde AK Parti'nin bulunduğunu belirterek, "Her demokrasi dışı müdahale Türkiye'yi geriye götürüyor. Türkiye'yi kendi gelirinin çok altında ülkeler sınıfına sokmaya kimsenin cesa

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanlığı 6. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda, gündemdeki konuları değerlendirdi.

Türkiye'de AK Parti iktidarı ile aristokrat siyaset anlayışının geçerliliğini yitirdiğini söyleyen Arınç, "Artık, halk sandık başına giderken siyasetçilerin attığı palavraların büyüsüne kapılıp oy kullanmıyor." diye konuştu.

Yakın siyasi tarihi anlatan Arınç, Türkiye'de 1950'de DP'nin iktidara gelişi ve 10 yıl sonra yaşanan 27 Mayıs darbesini değerlendirdi. Arınç, "50 ile 60 arasında da hatalar yapıldığı söylenebilir. Ama zaten siyasetçi hata yapabilir. Bunu düzeltecek olan halktır. Siz halka, bir şey bilmeyen güdülecek sürü gözüyle bakarsanız, darbeden başka bir ihtimal kalmaz." şeklinde konuştu.

Siyasetçinin de bir insan olduğunu, fikirlerinin ve uyguladığı politikaların yanlış olabileceğinin altını çizen Arınç, fakat bundan dolayı siyasetçiye tankla, topla balans ayarı yapılamayacağını ifade etti. Tankla, topla balans ayarı olamayacağına işaret eden Arınç, demokrasilerde balans ayarını sandıkta vatandaşın yaptığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde sarf ettiği "Ne ben kalırım, ne Danıştay kalır." şeklindeki sözlerini de hatırlatan Arınç, şunları dile getirdi:

"Geçenlerde Danıştay ile ilgili ağzımdan bir cümle çıktı. Herkes acaba ne demek istedi diye peşine düştü. Sadece Danıştay desem, topa tutarlar. Sonunda kendi ismimi de söylemişim ama farkında değilim. Toplantıdan çıktık, soru sormak istediler. İçerde konuştuk, dedim. İkinci, üçüncü adımda tekrar 'sorumuz olabilir mi' diye... Ben çok kızarım böyle şeylere. Öyle bir şey demişiz. Hiçbir anlama da gelmiyor. Ama öyle korktular ki... Demek zaman zaman korkutmak lazım. Kötü niyetimiz de yok. Danıştay gitsin, kalksın... Böyle bir şey düşünmem. Kaderin bir cilvesi, Danıştay ile ilişkili bir başbakan yardımcısıyım. Çok sevdiğimden aklıma Danıştay kelimesi gelmiş, demek ki... Kesinlikle benim ne Danıştay ile ne Anayasa Mahkemesi ile ne de Yargıtay ile bir sorunum olamaz."

Konuşmasında, darbe planlarına da değinen Arınç, hepsinin hedefinde AK Parti'nin olduğunu belirtti. Arınç, şöyle devam etti: "Ne yapsak da AK Parti iktidarını düşürsek. Ah ne güzel günlerdi o günler. Biz ne dersek o yazılırdı, biz ne istersek yargı ona karar verirdi. Ne söylersek anında şapadanak olurdu. Nerede eski günler. Pabucumuz dama atıldı. Sözümüz dinlenmez oldu."

Arınç , "Bir muhtıra verirdik, şapkasını alır kaçarlardı. Bir darbe yapmak isterdik ortalık süt liman olurdu... 28 Şubat'ta lojmanlarda kalan milletvekilleriydik. 12 Haziran günü lojmanların yarısı boşaldı. Boşaltanların yarısı yurt dışına kaçtı. O kadar iş tehlikeliydi. Geldiler, geliyorlar diye bir korku yaydılar. Biz de haber gönderdik, 'siz de gidin' diyenlere. Biz buradayız, bekliyoruz. Kim gelecekse gelsin, diye." şeklinde konuştu.

Demokrasinin bir bedeli olduğunu kaydeden Arınç, "Ama millete ödetmek istemiyoruz." ifadesini kullandı. Her demokrasi dışı müdahalenin Türkiye'yi geriye götürdüğünü kaydeden Arınç, "Türkiye'yi kendi gelirinin çok altında ülkeler sınıfına sokmaya kimsenin cesareti olmamalı." diye ifade etti.

cha



Bu haber 741 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,595 µs