ETÖ kehaneti! | " /> ETÖ kehaneti! | "/>

En Sıcak Konular

Jenkins'in ETÖ kehaneti!

6 Aralık 2009 13:20 tsi
Jenkins'in ETÖ kehaneti! 
Ergenekoncuların yeni gözdeki İngiliz Jenkins, Cumhuriyet'e konuştu. ETÖ davasını yerden yere vuran Jenkins, davanın AİHM'den yüzde yüz döneceğini söyledi.

“Türkiye’nin Ergenekon Soruşturması Gerçekle Fantezi Arasında” başlıklı bir yanlı Ergenekon raporu hazırlayan ve 20 yıldır Türkiye'de yaşayan İngiliz gazeteci Gareth Jenkins, Cumhuriyet gazetesine röportaj verdi. Ergenekon soruşturmasını yerden yere vuran Jenkins, söyledikleriyle Türkiye'deki Ergenekon avukatlarını solladı geçti:

JENKİNS HABERAL'A KEFİL!

- Mehmet Haberal’ın içeri alınması dikkat çekti. Dış dünyada tanınan bir isim. Haberal’ın kesinlikle bu işlerle ilgisi olmadığı biliniyordu.

DOST MEDYA GİBİ DÜŞÜNÜYOR: ERGENEKON 28 ŞUBAT'IN RÖVANŞI

- Bu davayı destekleyen iki taraf var. Bir taraf 28 Şubat’ın, öbür taraf da 12 Eylül’ün rövanşını almak istiyor. Tam anlamıyla intikam duygularıyla hareket ediyorlar. Örneğin bir Taraf gazetesi var. İnanılmaz bir biçimde intikam duygularıyla yayın yapıyor. Bu da en büyük sorun. Böyle bir davada intikam duygularına yer olmamalı. Dava adil bir biçimde görülmeli.

Adaletin temeli kanıttır. İddianameye bakıyorsunuz. Ergenekon diye bir örgütün varlığına dair tek bir kanıt yok.

ERGENEKON İDDİANAMESİ GİBİ ÖZDEN ÖRNEK'İN DARBE GÜNLÜKLERİNE DE BOŞ DEDİ

- Bu darbe günlüklerini okuduğunuz zaman içinin boş olduğunu görüyorsunuz. Günlüklerden adamın kendini yalnız bırakılmış hissettiğini anlıyorsunuz. AKP’ye karşı anlaşılan harekete geçmek istemiş. Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’e de kendisini desteklemediği için sinirlendiği belli. Ama örgüt kurulmasıyla ilgili günlüklerde en ufak bir kanıt yok.

- Gerçekten bu davanın mantığını bulmak çok zor.

TUNCAY GÜNEY İLE OSMAN YILDIRIM'I DELİ İLAN ETTİ

- Bana kalırsa Tuncay Güney hasta bir insan. Onun doktora ihtiyacı var. Tam bir doğuştan yalancı.

- Zaten sözüne güvenilmez ve kişilik bozukluğu olduğu doktor raporuyla sabit Osman Yıldırım’ın ifadelerinden nasıl yola çıkılabilir? Bu şekilde kafa karıştırılarak hiçbir zaman gerçeğe varılamaz.

'ERGENEKON DAVASI ER YA DA GEÇ DÜŞECEK. DÜŞMEZSE AİHM'YE GİDECEK TÜRKİYE SUÇLU BULUNACAK'

- Bu dava, sonunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gider ve Türkiye suçlu bulunur. Bugün Türkiye’de AKP’yi desteklemeyen herkes korku içinde.

Gerçekten böyle bir çete var mı? Hiçbir zaman anlaşılamayacak. Suçsuzlar içerde kalacak, suçlular serbestçe ortalıkta dolaşacak. İşin bu tehlikesi var. Zaten herkes de bundan şikâyet ediyor. Bakın, bu dava er ya da geç düşecek. Düşmezse AİHM’den dönecek. Bu yüzde yüz kesindir. Kimsenin şüphesi olmasın. Zaten iddianame şaka gibi. Beş yaşında bir çocuk bile bunu ciddiye almaz.

YARGITAY BULDU, JENKİNS DANIŞTAY SALDIRISI İLE ERGENEKON ARASINDA BAĞLANTI BULAMADI!

Cumhuriyet’e atılan el bombalarıyla Ümraniye’deki evde bulunan bombaların seri numaralarının birbirini tuttuğu kimi köşe yazarları tarafından savunuldu. Ama siz raporda bunun kesin bir durum olmadığını yazıyorsunuz...

- Çıkan haberlere bakarsak şunu görüyoruz: Bu bombalardan Türkiye’nin hemen hemen her yerinde kullanılmış. Ortada somut bir kanıt yok. Dediğim gibi adaletin temeli somut kanıttır. Aynı durum Alparslan Arslan için de geçerli. Evet, Danıştay baskınını yaptığını biliyoruz, ama azmettiricisi var mı yok mu bilmiyoruz. Kanıt yok. Eğer Alparslan Arslan’ın arkasında ordu var demek istiyorlarsa kanıt göstersinler. Tek kanıt Osman Yıldırım’ın ifadeleri. Zaten Osman Yıldırım daha sonra sözlerini geri aldı.

Cumhuriyet

 



Bu haber 641 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,490 µs