En Sıcak Konular

Varımlı son günlerde çok tedirgindi

6 Aralık 2009 10:14 tsi
Varımlı son günlerde çok tedirgindi 
Sarıkız ve Ayışığı darbelerini deşifre ettiği belirtilen Albay Ali Belgütay Varımlı'nın intihar ettiğine ne yakınları, ne komşuları ne de arkadaşları inanıyor.

Varımlı'nın komutanı emekli Albay Neşet İkiz, "İntihar etmeyecek kadar inançlı bir insandı." diyor. İkiz, Varımlı'nın son günlerde bir şeylerden tedirgin olduğunu kaydediyor. Son görüşmelerinde bu durumun yüzüne yansıdığını ifade ediyor.

Belgütay Varımlı'nın evinin balkonundan atlayarak intihar ettiği ileri sürülüyor. Ancak bu iddiaya ne Varımlı'nın yakınları ne komşuları ne de arkadaşları inanıyor. Onu tanıyanlar ölümünden önce çok tedirgin ve endişeli bir halinin olduğunu dile getiriyor. Varımlı'nın Kıbrıs çıkartmasındaki komutanı olan emekli Albay Neşet İkiz, aynı kanaatte. Son görüşmelerinde bu tedirginliğin yüzüne yansıdığını belirtiyor. İkiz, "Tanıdığım ilk günden bu yana onu hep neşeli biri olarak bildim. İntihar etmeyecek kadar inançlı bir insandı." diyor.

Emekli Albay Ali Belgütay Varımlı, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil'in yargılandığı davada tanık olarak dinlenmişti. İfadeleri doğrultusunda Erdil Paşa yargılandı. Ordu içerisindeki Ayışığı ve Sarıkız darbe planlarını dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e bildirerek deşifre ettiği de belirtiliyor. Suikast ihtimaline karşı yemeğini sefertasıyla götürmesi tavsiyesini de onun yaptığı ileri sürülüyor.

Varımlı'nın kritik görevlerde bulunması intihar iddiasına temkinli yaklaşılmasına sebep oluyor. Albay Varımlı'nın teğmen olduğu Kıbrıs Harekâtı'nda 9 ay komutanı olarak görev yapan emekli Albay Neşet İkiz, "Cesur, imanlı ve neşe dolu bir askerdi." diyor. İkiz, Kıbrıs'ta görevli oldukları süre içerisinde Varımlı'nın adada yaşayan gayrimüslimlere çok iyi davrandığını hatta fakirlere giyecek ve yiyecek yardımında bulunduğunu belirtiyor.

Varımlı'nın donanma içerisinde en genç subaylardan biri olduğunu anlatan İkiz, "O zamanlardan belliydi kritik görevler alacağı. Çok zeki bir subaydı." diyor. Varımlı'nın intiharı Albay İkiz'i çok etkilemiş. İsmini her andığında gözleri doluyor. Albay Varımlı'nın bahriye değil harbiyede eğitim aldığını, deniz piyade subayı olarak göreve başladığını anlatan İkiz, "Maalesef bahriyelilerle deniz piyadeleri arasında bir ayrım olmuştur. Ben Belgütay Teğmen'e bu ayrımı hiçbir zaman hissettirmedim." ifadesini kullanıyor.

Albay İkiz, Türk ordusunda Deniz Kuvvetleri'nin önemli bir yeri olduğunun altını çiziyor. Son zamanlarda darbe ve kaos planlarının gündemde olmasına temas ederken "Hiçbir zaman ordu siyasete karışmamalı." şeklinde konuşuyor. Darbelerin Türkiye'ye olumlu getirisi olmadığına, aksine hukuksuz işlere kapı araladığına işaret ediyor. İkiz, sözlerini şöyle tamamlıyor: "Artık Türkiye'de asla darbe olmaz. Kamplaşmadan çok birleştirici olmaya çalışmalıyız. İşte o zaman Türkiye kazanır."

zaman



Bu haber 1,241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,216 µs