Başsavcı çıldırdı ! | " /> Başsavcı çıldırdı ! | "/>

En Sıcak Konular

Skandal sorguda Başsavcı çıldırdı !

6 Aralık 2009 10:08 tsi
Skandal sorguda Başsavcı çıldırdı ! 
Cemaatleri ve vakıfları terör örgütü gibi göstermek isteyen savcı sorgudaki zanlıların yüzlerine dosya fırlatarak, “İstediğim cevabı bana vereceksiniz” diyerek tehdit etti.

Erzincan'da bazı cemaatleri ve vakıfları terör örgütü gibi göstermek için sahte tanık ve delillerle soruşturma açan Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'in soruşturmanın her aşamasında hukuku çiğnediği ortaya çıktı. Cihaner, sorguda zanlıları da yüzlerine dosya fırlatarak, “İstediğim cevabı bana vereceksiniz” diyerek tehdit etti.

İrtica ile Mücadele Eylem Planı çerçevesinde çeşitli cemaatler ve vakıflarla ilgili soruşturma yürüten Erzincan Başsavcısı İlhan Cihaner'in soruşturmanın her aşamasında hukuku çiğnediği ortaya çıktı. 23 Şubat 2009'da Erzincan şehir merkezinde yapılan operasyon yasaya aykırı şekilde jandarma tarafından gerçekleştirildi. Operasyonu çevreden gelen şikayetlerden öğrenen polis geldiğinde arama işlemini tamamlanmıştı bile.

SİZİ REZİL EDECEĞİZ

Soruşturmayı 2 yıl Adalet Bakanlığı'ndan gizleyen Cihaner'in jandarma görevlilerini sorguya dahil etti. Sorgulama sırasında İstihbarat Müdür Yardımcısı Üsteğmen Ersin Ergut'un gözaltındakilere, “A.S'yi öyle bir kazığa oturttuk ki ve size öyle şeyler isnat edeceğiz ki bak göreceksiniz beni.... yapsınlar. Sizi rezil edeceğiz. Kimsenin yüzüne bakamayacaksınız” diyerek tehdit ettiği öğrenildi. Erzincan Başsavcısı Cihaner de sorgu sırasında zanlıların yüzlerine “İstediğim cevabı bana vereceksiniz” diyerek yüzlerine dosyayı fırlattı.

48 SAAT AÇ BIRAKILDILAR

Cihaner, sorduğu bir soruya, “Hatırlamıyorum” diye yanıt veren bir zanlıyı da “İçeriye girince hatırlarsın” diyerek tehdit etti. 17 ayrı merkezde başlayan operasyon 48 saatte tamamlandı. Bu süre zarfında zanlılar aç ve susuz bırakıldı. “Açız, yemek verin” diyen zanlılar subaylardan “Askerin istihkakı, size vermeyiz” karşılığını aldı.

KUR'AN-I KERİM SUÇ ALETİ!

Medine Vakfı'nın Erzincan'daki binasında yapılan arama sırasında da, “Bunlar Kur'an” diye uyarılan jandarma komutanı “Emir böyle Kur'an-ı Kerim de suç aletidir” dedi ve Kur'an'lar suç aleti olarak işleme tabi tutuldu. Cihaner'in açıklamasında inkar etmesine rağmen hamile olduğunu anlatmaya çalışan S.G.'ye psikolojik işkence yapıldı. S.G. bebeklerini düşürdü.

10 MİLYAR KARŞILIĞINDA İFADE

Gizli tanığın babasına, Binbaşı N.'nin kendisine 10 milyar lira teklif ettiğini belirterek, “Bunların aleyhine tanıklık etmeniz lazım. Beyaz bir araba göndereceğim ona binip gelin” dediği belirlendi. Gizli tanığın cep telefonunda Binbaşı N.'nin telefon numarasının kayıtlı olduğu ve müteaddit defalarca konuştukları tespit edildi.

yenişafak



Bu haber 796 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,816 µs