öldürülme korkusu | " /> öldürülme korkusu | "/>

En Sıcak Konular

Abdullah Öcalan'ın öldürülme korkusu

6 Aralık 2009 09:27 tsi
Abdullah Öcalan'ın öldürülme korkusu İmralı'daki yeni odası tartışılan Öcalan'ın Adalet Bakanlığı yetkililerine 'İmralı’ya nakledilen mahkumlar tarafından öldürülme korkusu yaşadığını' söylediği belirtildi.

Öcalan: Gelenler beni öldürebilir

CHP’li Özdemir: Abdullah Öcalan Adalet Bakanlığı yetkililerine “İmralı’yanakledilen mahkûmlar tarafından öldürülme korkusu yaşadığını” bildirdi

CHP Sivas Milletvekili Malik Özdemir, İmralı Cezaevi’ndeki yeni odası tartışma yaratan terörist Abdullah Öcalan’ın Adalet Bakanlığı yetkililerine “İmralı’ya nakledilen mahkumlar tarafından öldürülme korkusu yaşadığını” söylediğini açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanlığı yetkililerinden Öcalan hakkında bilgi alan Özdemir, Öcalan’ın bakanlık yetkililerine “nakledilen mahkumlardan biri tarafından öldürülmekten korktuğu” endişesini dile getirdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Öcalan’ın yer sıkıntısı yok. Can derdine düşmüş. Verilen bilgilere göre, Öcalan ölüm korkusu yaşıyor. İmralı’daki diğer mahkumlar tarafından öldürülme korkusuna kapılmış. Sürekli bahaneler çıkarıyor. İstediği isimleri İmralı’ya getirtemediği için, bu mahkûmları istemiyor. Adalet Bakanlığı’ndan insan hakları ihlali veya başka bir konuda talebi olmamış. Sokağı tetiklemenin yolu da memnuniyetsizliğini dile getirmek. 17 cm için sorun yok.

‘Arkadaşlarını istiyor’

Gördüğüm kadarıyla, buradaki PKK’lıları değiştirmek ve kendi arkadaşlarını getirmek istiyor. Bu yüzden de gündemi saptırıyor. Eğer, odadan ya da başka bir şeyden sıkıntısı olsa, şimdiye kadar dünyayı ayağa kaldırırlardı. Yerinin standatlarının ne kadar yüksek olduğunu herkes biliyor. Bu konuda istedikleri başvuruyu da yapsalar bir şey çıkmaz.”

Öcalan’ın bulunduğu İmralı Cezaevi’ne, bir süre önce PKK’lı teröristler Hasbi Aydemir, Şeyhmus Poyraz, Cumali Karasu, Bayram Kaymaz ile yasadışı TİKKO örgütünün üst düzey yöneticilerinden Hakkı Alkan nakledilmişti. Edinilen bilgilere göre, Öcalan’ın eski yerinde odasıyla içiçe olan tuvalet ve banyo, yeni düzenlemede 2.01 metrekarelik ayrı bölüm olarak odanın içinde ayrılarak kapatıldı. Öcalan’ın, bu durumu “Koku gelmiyor, daha hijyenik” diye değerlendirdiği ve memnuniyetini ifade ettiği belirtildi.

Öcalan’ın isteği üzerine, yeni odasına klima ve buzdolabı konulmadığı bildirilirken, disiplin cezası nedeniyle televizyon izleyemediği ancak radyosunun bulunduğu kaydedildi. Öcalan’ın burnunda akıntı olduğu, rahatsızlığı nedeniyle doktor kontrolünden geçirilerek kendisine sprey ve ilaç verildiği belirtildi.

milliyet
 

 



Bu haber 477 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,371 µs