En Sıcak Konular

Dışişleri'nde Facebook dönemi

3 Aralık 2009 18:10 tsi
Müsteşar Yardımcısı Namık Tan dış politika icraatlarının dijital ortamda yerli, yabancı ve uluslar arası kamuoyuna izah edilmesi taşıdığı için gerekirse "Facebook ve Twitter"den da yararlanılacak" dedi.

Dışişleri Bakanlığı, "Kamu Diplomasisi ve İletişim" alanında başlattığı hamle çerçevesinde bir ilkeye imza atarak ilk defa telekonferans yönetimiyle bir basın toplantısı düzenledi. Bu arada, "Kamu Diplomasisi ve İletişim" alanındaki çalışmaların koordinasyonu ile görevlendirilen Müsteşar Yardımcısı Namık Tan, telekonferansının "kamu diplomasisi" çalışmalarının çerçevesinde ilk faaliyet olduğuna dikkat çekerek "Facebook ve Twitter"den de yararlanılacak" dedi.

ABD, İngiltere, İsrail ve Japonya gibi ülkelerin dijital teknolojiden de yararlanarak uzunca bir süreden beri yoğun bir biçimde yürüttükleri "kamu diplomasisi" alanında hamle başlatan Dışişleri Bakanlığı, bu çerçevede ilk faaliyet olarak bir telekonferans düzenledi.

Dışişleri Bakanlığınca yapılan ilk telekonferansa medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri, köşe yazarları ve diplomasi muhabirleri davet edildi. İlk telekonferansı da, dün Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörlüğüne oy birliğiyle seçilen Büyükelçi Ahmet Üzümcü, Lahey"den gerçekleştirdi.

Telekonferans başlamadan önce bir konuşma yapan, "Kamu Diplomasisi ve İletişim" alanındaki çalışmaların koordinasyonu ile görevli Müsteşar Yardımcısı Namık Tan da, kitle iletişim alanındaki ilerlemelere dikkat çekerek dış politika icraatlarının dijital ortamda yerli, yabancı ve uluslar arası kamuoyuna izah edilmesi taşıdığı öncelik ve öneme vurgu yaptı.

Bu amaçla Bakanlık"ta gerek merkez gerekse dış teşkilatında hazırlıkların sürdürüldüğünü de anlatan Tan, "Facebook ve Twitter"den da yararlanılacak" dedi.

DIŞİŞLERİ"NDEKİ ÇALIŞMALAR

Öte yandan, edinilen bilgiye göre, Dışişleri Bakanlığı"nca Bakan Ahmet Davutoğlu"nun büyük desteğiyle "öncelikli" bir görev alanı olarak ilan edilen "Kamu Diplomasisi ve İletişim" alanında iki birim oluşturulacak.

Bu çerçevede hem günlük işleri yürüten, hem de stratejiyi belirleyecek birimler olacak. Yurt dışındaki Büyükelçilik ve Temsilciliklerde de bir personel bu alanda görevlendirilecek.

Bu konudaki çalışmaları değerlendiren üst düzey bir diplomatik kaynak da "Dünya değişiyor bizde bu değişime ayak uydurmak zorundayız" dedi.
Dışişleri Bakanlığınca "Kamu Diplomasi ve İletişim" alanında düşünülen hamleyi gerçekleşebilmesi için hem personel hem de finansmana ihtiyaç olacağı belirtiliyor.

Şu andaki Bakanlığın olanaklarının yeterli olmadığı vurgulanırken bu konulardaki çalışmaların sürdüğü de ifade ediliyor.

AHMET ÜZÜMCÜ"NÜN BASIN TOPLANTISI

Bu arada, merkezi Lahey"de olan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörlüğüne, Konvansiyona Taraf Ülkeler Konferansı tarafından dün oy birliği ile seçilen Büyükelçi Ahmet Üzümcü de, telekonferans sırasında Türkiye tarafından yürütülen "etkin bir kampanya" sonucunda seçildiğini belirtti.

Sağlanan destekten dolayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu"a teşekkür eden Üzümcü, elde edilen sonuçta "Türkiye"nin kazandığı uluslararası itibarının büyük bir rolü olduğu"nu vurguladı.

Örgütün faaliyetlerine ilişkin bilgi veren Üzümcü de, kimyasal silah stoklarının yüzde 52"sinin imha edildiğini, kimyasal silah stoku olan 11 ülkenin 4"ünde imha çalışmalarının tamamandığını kaydetti.

Büyükelçi Üzümcü, Türkiye ile ilgili bir soruyu yanıtlarken de "Türkiye, kimyasal silah bulundurmayan ülkeler arasındadır" dedi ve Türkiye"nin başından beri katıldığı KSYÖ"nün faal üyelerinden biri olduğunun altını çizdi.

Temmuz 2010 itibariyle resmen göreve başlayacak olan Ahmet Üzümcü ise, geçen Ekim ayında KSYÖ Yürütme Kurulunca oy birliği ile Genel Direktörlüğüne atanması önerilmişti.

milliyet



Bu haber 584 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,142 µs