En Sıcak Konular

Kremlin'e geri dönebilir

3 Aralık 2009 15:58 tsi
Rusya Başbakanı Vladimir Putin canlı yayında vatandaşlardan gelen sorulara cevap verdi.

 2012'de yeniden başkanlık yarışına katılmaması için herhangi bir engel görmediğini ifade eden Putin, "Ancak şimdi başbakan olarak işime yoğunlaşmak istiyorum. Bazen de seçmenleri dikkate almadan zor kararlar almak zorunda kalabiliyoruz." dedi.

Krasnadar bölgesinden Dinar, 'Ne zaman politikadan ayrılmayı düşünüyorsunuz?' sorusu ile Putin'i terletti. Dinar'ın sorusunu gülümseyerek cevaplamaya çalışna Rusya Başbakanı. "Siz yaşadığınız sürece ayrılmayacağım. Eğer birlikte çalışma gibi bir isteğiniz varsa, sizin önerinizi görüşebiliriz. Kabiliyetinize göre iyi bir iş teklifinde bulunabiliriz." esprisi yaptı. Putin'in cevbı 2012'de Kremlin'e dönüş mesajı olarak yorumlandı.

Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev'le başarılı bir ikili oluşturduklarını ve ilişkilerinin çok iyi olduğunu kaydederek, "Biz yıllardır birbirimizi çok iyi tanıyoruz. Aynı ünivrsitede okuduk. Aynı hocalardan ders aldık. Hayata bakışımız da benzer." dedi. Kişisel ilişkilerin iyi olmasının iş verimliliğini de artırdığını ifade eden Putin, ABD Başkanı George W. Bush'la oluşan kişisel ilişkilerinin de iki ülkeyi çatışmadan kurtardığını savundu.

TİMOŞENKO'YU DESTEKLEMİYORUM

Ukrayna Başbakanı Yulia Timoşenko ile ilgili soruları yanıtlayan Putin, "Seçimlerde Timoşenko'yu desteklemiyorum. Kendisi ile Ukrayna Başbakanı olarak ilişkilerimiz mevcut. Kendisi ile geniş alanda işbirliği açılımlarımız var. Bunu ilerletmeyi düşünüyoruz." dedi. Putin'in son dönemde Turuncu devrim liderlerinden Timoşenko ile geliştirdiği ilişkiler, Moskova'nın Ocak ayında Ukrayna'da gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Yuşçenko'ya karşı Timoşenko'yu desteklediği şeklinde yorumlanmıştı.

Putin vatandaşların kişisel taleplerine de cevap verdi. Düşük ücretler, emekli maaşları, ile ilgili taleplere cevap veren Rusya Başbakanı, Nevski tren kazasında evi yıkılan bir yaşlı kadının da evinin yapılmasını ve kendisine 4 bin ruble (130 dolar) emekli maaşı bağlanmasını istedi.

Cihan



Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,845 µs