En Sıcak Konular

O'na dikkatli bakın

3 Aralık 2009 14:46 tsi
O'na dikkatli bakın Mengele'den sevgilerle: İkizlerden biri nerede? iyibilgi Ankara

Dün hemen bütün gazete ve internet haber portallarının favori haberi, manşetlere çekilsin veya çekilmesin,  ‘Dünyayı sarsacak Nazi ırkı iddiası’ veya haberi daha makul görmek isteyen haber kanallarının sunumuyla “Dünyayı sarsacak belgesel”di.

Doğrusu bu konunun “albenisi” üzerinde ayrıca durmak gerekli. Bu konuda bir çalışma yapılmalı deyip geçelim. Çünkü tüm basın organları için Naziler’le ilgili haberler muhakkak sayfalara taşınacak haberler anlamına geliyor.

‘Ölüm meleğini hatırlamak’

Konumuza dönersek, bu haber "Ölüm Meleği" olarak ün yapan Nazi doktoru Josef Mengele'nin saf Alman ırkını yaratmak için yaptığı ölümcül deneylerin başarıya ulaştığı iddiasını gündeme taşıyordu.





 

Mengele, Nazi lideri Adolf Hitler'in en değer verdiği insanlardan biriydi çünkü Nazi Almanyası için mavi gözlü, sarı saçlı saf bir ırk yaratacaktı.

Mengele Almanya’dan kaçtıktan sonra Brezilya’ya gitmiş, ücra bir kasabaya yerleşmiş, burada Auschwitz'deki ölümcül deneylerine devam etmişti.

Candido Godol kasabasında deneylerine devam eden Mengele ölmeden önce de saf ırkı yaratmayı başarmıştı! İddia bu. Haberde bu.

Peki bunu destekleyen kanıtlar ne? Habere göre, “Candido Godol kentinde şu anda 80 aile yaşıyor ve bunlardan 38'i ikiz. İkizler mavi gözlü ve sarı saçlı. Candido Godol kasabasını başka bir özelliği daha var: Burada ikiz bebeklerin doğum oranı dünya ortalamasının tam bin katı.”

Çok açık ki sadece bu mini paragraf bile merakı hakediyor ve National Geografic’in ABD’de yayınlanacak, bu iddiaları ileri süren belgeselinin izleneceğini gösteriyor.

Naziler, ari çocuklar kadar Mengele de ilginç bir tip. Mengele, Nazi toplama kampı Auschwitz-Birkenau`da yaptığı acı verici ölümcül deneylerle tanınıyor.

Toplama kampındaki mahkumların hangisinin öldürüleceği, zorla çalıştırılacağı ve üstünde deney yapılacağını belirleyen SS doktorların başında geliyordu.

Tabii savaş ertesinde savaş suçlusu ilan edildi. İlk önce Avusturya`da saklandı. Ardından da Güney Amerika`ya. 1959`a kadar Arjantin`de kaldı, daha sonra Brezilya`nın Bertioga kasabasında denizde yüzerken kramp girmesi sonucu hayatını kaybetti.

Deneylerinin detaylarına hiç girmeyelim. İnsanlık dışı sayısız deneyi biliniyor. Bunların içinde ikiz çocuk deneyleri de vardı.

Josef Mengele'nin ikiz çocuklar üzerinde farklı deneyler yaparak kalıtımsal faktörlerin etkisini ölçtüğü, ikizlerin kanını, birbirine enjekte ederek tepkiyi ölçtüğü, çoğunda ikizlere şiddetli ağrılar çektirdiği, ikizlerin gözlerine mavi mürekkep enjekte ettiği, kör bıraktığı, çocuklara çeşitli hastalıkların mikroplarını enjekte ettiği, ne kadar dayanabildiklerini ölçtüğü, pek çok masum çocuğun, elinde işkence çektiği, sakat kaldığı veya öldüğü biliniyor. .
 
Bitmeyen efsane…

Ari ırk üzerine yapılan Nazi çeşitlemeleri ve bunların içinde hep Mengele’nin bulunması aslında yeni haberlerden değil. Örneğin 2006 yılının bir haberi şöyle diyor:

“Hitler`in ari çocukları 60 yıl sonra toplandı. Almanya`da Hitler döneminde Nazilerin üstün (ari) ırk yetiştirmek için başka uluslardan topladığı çocuklar, 60 yıl sonra birer yaşlı olarak ilk kez yüzlerini dünyaya gösterdi. II. Dünya Savaşı döneminde Adolf Hitler`in emriyle sarı saçları, ideal fizikleri ve açık renkli tenleri olduğu için SS subayları tarafından seçilerek ailelerinden koparılan çocukların varlığı kabul ediliyor, ancak hala yaşadıkları bilinmiyordu. Basına da konuşan bu kişilerden Norveçli Violetta Wallenborn, `Gizli Nazi programıyla ailemden ayrıldım. SS`ler tarafından yetiştirildim` dedi.”

Daha başkaları da var. İşte 2007 tarihli bir tane daha: “Hitler'in çocuğu yaşıyor. Hitler'in bir İngiliz kadından çocuğu olduğu ve çocuğun bugün hala İngiltere'de yaşadığı iddia edildi. Hitler ikinci dünya savaşı başlamadan önce İngiliz sosyetesinin önemli simalarından Unity Midford'la aşk yaşadı ve bir çocukları oldu. Gazeteci Martin Bright'ın iddiasına göre, Hitler'in çocuğu teyzesi tarafından büyütüldü.”

Eğer bunun inandırıcı olmadığını düşünüyorsanız bir de şu habere göz atın: “Irak'ın devrik lideri Saddam Hüseyin'in de Hitler'in oğlu olduğu iddia edildi. İddiaya göre Hitler’in sevgilisi 20 Nisan 1937’de Saddam’ı doğurmuş, Nazi ajanları hastaneyi basıp bebek Saddam’ı alıp Tikrit’e götürmüş.”

Brezilya’dan çocuklar!

Ancak biz hiçbiri ile değil bir filmle ilgilenmek istiyoruz. Bu film 1978 yılında çekildi. Yönetmeni Franklin Schaffner’di. Tanıdık geldiyse veya ilginizi çeker mi bilinmez, Schaffner küresel şöhrete sahip “Maymunlar Cehennemi” filmlerinin de yönetmenidir.





 

Filmin ismine gelince: “The Boys from Brazil” yani “Brazilya’dan çocuklar, Brazilyalı çocuklar” olarak çevrilebilir. Ve anladığınız gibi, tam olarak ve hatta daha ileri giderek, aynı haberin film versiyonunu sunuyor. (Ira Lavin'in aynı isimli romanından. Türkiye'de 'Vahşetin Çocukları' ismiyle gösterildi. Meraklısı hala bulup izleyebilir ve benzerliğe şaşırabilir.)

Aynı “karakter” ve aynı “senaryoyla” birlikte. Dr. Josef Mengele çocuklar üzerinde deneyler yapmaktadır, ikiz çocuklar üzerinde, Brezilya’da ve başarır.

Film budur. Bir mini farklı. Bu çocuklar ari ırkın tüm özelliklerini taşımaktadırlar. Bazıları bizzat Adolf Hitler’in genetiğini almışlardır!

Kısaca şunu söyleyebiliriz. 1978 yılının filmi bugün belgesel ve belki de yaşayan kanıtlara dönüşerek bir belgesel oluyor. İddialar doğruysa, işin rengi nereye kadar, gider bilinmez.

Ama yanlışsa da National Geographic belgeselinin çok izleneceği aşikar!



Bu haber 5,704 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,001 µs