ABD'ye sert çıktı | " /> ABD'ye sert çıktı | "/>

En Sıcak Konular

Putin, ABD'ye sert çıktı

3 Aralık 2009 13:54 tsi
Putin, ABD'ye sert çıktı Putin'den ABD'ye DTÖ'ye girmemizi engelliyorlar suçlaması

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, ABD dahil bir kısım ülkelerin Rusya'nın Dünya Ticaret Örgütü'ne (DTÖ) üye omasını engellediğini söyledi. Canlı yayında vatandaşlarını sorularını yanıtlayan Putin, "Bilinmeyen nedenlerle ABD lobisi bizim örgüte girmemizi engellemeye çalışıyor." suçlamasında bulundu.

Rusya'nın ekonomik birliğe girişi stratejik bir hedef olarak gördüğünü ifade eden Rusya Başbakanı, Soğuk Savaş döneminde alınan ekonomik önlemlerin hala uygulamada olmasını eleştirdi. 16 yıldır DTÖ'ye girmek için çabalarını sürdüren Moskova, 1 Ocak 2010'dan itibaren Belarus ve Kazakistan'la gümrükleri kaldırıyor.

EKONOMİK KRİZİN TEPE NOKTASINI GEÇTİK

Rusya Başbakanı Vladimir Putin ekonomik krizin tepe noktasının geçildiğine inandığını söyledi. Canlı yayında vatandaşların yönelttiği soru ve cevapları yanıtlayan Putin, "Büyük oranda krizin tepe noktasının geçildiğine inanıyorum. Küresel ekonomide yaşanan çalkantıdan Rusya'da etkilendi." dedi.

Krizden çıkış için kaynak, zaman ve çaba ortaya konması gerektiğini ifade eden Rusya Başbakanı, "Genel olarak pozitif bir trend olduğunu görüyoruz." değerlendirmesi yaptı.

2009'da enflasyonun yüzde 9'un altında gerçekleşeceğini kaydeden Putin, "Büyük bir ihtimalle yıl sonunda tek rakamlı enflasyonu göreceğiz. Bu yüzde 9'un altında olur." bilgisini verdi. Rusya 2008 yılında yüzde 13'ün üzerinde bir enflasyon rakamı görmüştü.

Rusya'nın 2009 yılında yüzde 8,5-8,7 oranında küçüleceği bilgisini veren Putin, "Endüstriyel üretimde düşüş de yüzde 13 olarak gerçekleşecek. Genel düşüşe rağmen bir kısım sektörlerde de büyüme var. Savunma Sanayiinde yüzde 3,7, uzay endüstrisinde de yüzde 13'lük büyüme var." ifadelerini kullandı.

Cihan



Bu haber 812 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,705 µs