En Sıcak Konular

Ergenekon için özel şarkı bestelendi

3 Aralık 2009 13:31 tsi
Hükümeti yıkarak darbe girişiminde bulunmak isteyen Ergenekon örgütü için özel şarkı bestelendi.

Grup Yürüyüş "Adanış Günü" adıyla çıkardıkları albümünde "Ergenekon" adlı bir şarkı ile darbecileri ironik bir dille eleştirdi. Grup Yürüyüş üyeleri, albümlerini, halkına karşı darbe girişimlerinde bulunanlara, paşaları ve çeteleri koruyan yargı düzenine, bürokrasinin her yerinde örgütlenen darbeseverlere ve birçok hukuk dışı icraatlara dikkat çekmek amacıyla çıkardıklarını ifade ediyor. Grup, "Ergenekon" şarkısıyla darbecileri albüme taşımasının yanı sıra asit kuyularında katledilen, zulüm ve işkenceye maruz kalan insanları, annelerinin yaktığı ağıtlar ile birlikte "Kuyu" isimli şarkıları ile gündeme getiriyor.

Ergenekon isimli şarkının bazı sözleri şöyle:

Karanlık örtünce günün aydınlığını

Kurdular derinde kurtlar sofrasını

Planlar tezgâhlar faili meçhuller

Ağlatıp durdular ülkenin anasını

Susurluk Ergenekon çeteler darbeler

Bu düzen böyle gitmez halk sizi tepeler

Unutma sen ey cunta siz darbeseverler

Her karanlığın sonu aydınlıkla biter

Grubun solisti Mehmet Ali Aslan, "Sahip olduğumuz kimliğimiz, bizleri bu tip haksızlıklara karşı durmamızı gerektiriyor. Zulme karşı duruş mesajı çeşitli vesilelerle kamuoyuna taşınıyor. Bizler de bu mesajımızı sanat yoluyla, müzik ile taşımak istedik ve bunu bir sorumluluk addettik. Çünkü hayattan kopuk, dünyaya ve yaşama dair bir talebi olmayan, tavır sahibi olmaktan uzak bir sanatın sanat olamayacağını düşünüyoruz. 'Ergenekon' şarkısı da bu perspektifin ürünü. Yaşadığımız ülkenin köklerine sinmiş halk düşmanı çeteci-darbeci bir çizgi var. Ergenekon, ülkeyi karanlığa boğan bu çizginin, sistemin, mantığın bir tezahürü. Bizim de ülkeyi tahakkümü altına almaya çalışan militarizm, darbe planları, darbeciliğin fetişleştirilmesi karşısında söyleyecek sözümüz var. 'Ergenekon' şarkısında; darbecileri, yüksek yargı bürokrasisini, postalsever rektörleri ti'ye alarak bu karanlığın kökünün kurutulmasının gerekliliği söylemini dillendirdik. Değişik vesilelerle birçok katliama bulaşmış bu örgütün yıktığı yuvaları, ağlattığı anaları, çocukları, toplumda meydana getirdiği korku imparatorluğunu gösterirken bir örnek olması amacıyla asit kuyularına değindik. Buradan yükselen feryatları albümümüzün seslerine kattık. 'Kuyu' şarkısında bu feryatları dillendirdik, yaşanan acıları göstermek istedik." diyor.

2003 yılında ABD'nin Irak işgali süreci ve Filistin'deki intifada nedeniyle düzenlenen mitinglerde Özgür-Der Müzik Grubu adı altında bir araya gelen grup üyeleri 5 kişiden oluşuyor. Grup Yürüyüş, başörtüsü eylemlerinden Türkiye'de yaşanan diğer sosyal sorunlara, Filistin, Irak ve dünyanın diğer bölgelerindeki zulümlere karşı ortaya konan etkinliklere kadar kimi zaman meydanlarda, kimi zaman cezaevi önlerinde sözüyle yer alarak sanatın mücadelenin içerisinde şekillenmesi gerektiğini düşünüyor. Grup Yürüyüş'ün ikinci albümü olan "Adanış Günü"nde başörtüsü yasağı ve Gazze'de yaşanan katliamla ilgili şarkılar da yer alıyor. Albümde biri Kürtçe ve biri Arapça, diğerleri Türkçe olmak üzere 13 eser bulunuyor.

zaman



Bu haber 512 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,773 µs