istifa darbesi | " /> istifa darbesi | "/>

En Sıcak Konular

Sarıgül'den CHP'ye istifa darbesi

3 Aralık 2009 13:08 tsi
Sarıgül'den CHP'ye istifa darbesi Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül CHP'ye büyük bir darbe indirdi. CHP'den istifa eden 300 kişi Sarıgül'ün partisine katılıyor...

CHP'li Belde Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve partililerden oluşan 300 kişi partisinden istifa etti.

Bursa'da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)'nin kalesi olarak bilinen Kurşunlu Belde Belediye Başkanı, meclis üyeleri ve partililerden oluşan 300 kişi partisinden istifa etti.

CHP'liler Mustafa Sarıgül'ün liderliğini yaptığı Türkiye Değişim Hareketi (TDH)'ne katılacak.

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Kurşunlu Belde Belediye Başkanı Erkan Dönmez CHP'den istifa etti. Noter kanalıyla parti merkezine gönderilen istifa dilekçesinde Dönmez ile birlikte Kurşunlu Belde Başkanı Tuncay Satılmış ve 9 kişi de yer aldı. Kurşunlu Belediye Meclisi'nin CHP'li 5 üyesi de istifa edenler arasında.

CHP'den istifa nedeni hakkında Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Erkan Dönmez, uzun zamandır Mustafa Sarıgül ile çalışma arkadaşlığı yürüttüklerini söyledi.

İki belediye arasında kardeş belediye denebilecek bir bağ bulunduğunu ve bunun sonucunda Sarıgül'ün kendilerini partisine davet ettiğini belirten Dönmez şöyle konuştu: "Sarıgül'ün daveti üzerine Kurşunlu'da arkadaşlarımızla toplantı yaptık ve harekete katılma kararı çıktı. Kurşunlu ve İnegöl'den CHP'li 300 kişilik bir ekiple TDH'ya katılıyoruz. 5 Aralık'tan sonra 300 kişiyle basın toplantısı yapıp açılımı gerçekleştireceğiz."

Dönmez, Bursa'da CHP'li diğer ilçe ve il belediyelerinden de istifaların olacağını ancak onların da uygun zamanı beklediğini ifade etti.

Öte yandan Cem Uzan'ın Genç Partisi'nden de istifalar bekleniyor. Genç Parti'nin Nilüfer ilçe Başkanı Kemal Pehlivan ve parti üyelerinin partilerinden ayrılarak TDH'ye katılacağı bildirildi. Demokrat Parti (DP)'nin Bursa il ve ilçe örgütlerinde görev yapan 400 yönetici dün TDH'ya katılmak üzere partilerinden istifa etmişti.

Türkiye Değişim Hareketi adıyla partileşme çalışmalarını sürdüren Mustafa Sarıgül, 5 Aralık Cumartesi günü Bursa'da il merkezi açılışı yapacak. İstanbul ve çevre illerden de araç konvoylarının katılacağı açılışta Sarıgül, Bursa Şehreküstü Meydanı'nda partilileri hitap edecek.



Bu haber 722 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,017 µs