En Sıcak Konular

CHP'li vekilden katsayı kararına tepki

3 Aralık 2009 13:03 tsi
TV8’de yayınlanan Erkan Tan'la Başkentten Program konuğu TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce çarpıcı açıklamalarda bulundu.

‘’ Meseleyi bir siyasetçi olarak değil, 16 yılık öğretmenlik tecrübem ile bilimsel ve pedagojik bir yaklaşımla ele almak istiyorum’’ dedi.

Hükümetin isteği üzerine katsayı kararı aldığını iddia ettiği YÖK ‘ün Danıştay engeline takıldığını, her iki durum için de çözümün sağlanamayacağını söyledi.

‘’ Bu mesele aslında bir günde çözülür’’ diyen Muharrem İnce, ‘’Devlet, meslek lisesinde okuyan bir öğrenci için 7 lira, genel lisede okuyan için de 1 lira harcıyor. Ama bölümünde okuyan meslek lisesi öğrencisine mühendis olma hakkı verilmiyor’’ dedi. Ülke içinde, rekabet gücü ve eğitim kalitesinin arttırılması için, her şeyden önce hatalı bulduğunu iddia ettiği uygulamaların yerine çözüm odaklı önerilere yer verilmesi gerektiğini savundu. YÖK’ün katsayı için aldığı kararı eleştirerek, Liseye geçerken okul başarı katkı payı olan %30’un, üniversiteye geçerken bir anda ortadan kaldırılmasının da yanlış olduğunu söyledi. Meslek lisesi için özel bir sınav uygulaması ile kontenjan sağlanması ile aslında sorunun çözülebileceğini ifade etti. ‘’Hükümet oydan başka bir şey düşünemez, konuya bilimsel yaklaşmak lazım’’ diyerek, İmam Hatiplilerin zaten mühendis olma yolunun açık olduğunu söyledi. Meslek lisesi öğrencileri için yaşanan bu hatalı durumun ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizdi.. Kendisinin de bir meslek mezunu olduğunu ve sonunda Fizik öğretmenliğinde okuduğunu belirterek, ‘’ Makine mühendisi olsaydım daha iyi olurdu. Aynı şekilde, elektronik okuyan bir öğrencinin de dişçilikte okuması çok yanlış olur’’ dedi. ‘’ Mesela, örnek bir rakam verelim ve 10 bin öğrenci olarak düşünülen makine mühendisliği bölümünün bir kısmını meslek lisesi için ayırabilirler ve bu gruptaki öğrencilere özel bir sınav uygulaması yapılabilir ’’ diyerek, sorunun bir günde bile çözülebileceğini ve haksızlığın ortadan kaldırılabileceğini savundu.

Sınavları Yapan ÖSYM Hiç Konuşulmuyor!

70 çeşit lisede okutulmakta olan 109 dersten, üniversite sınavlarında sadece 9 ders için soru sorulduğuna da değinen CHP Yalova Milletvekili, ‘’ Diğer dersleri kaldıralım mı, o zaman. Akla, mantığa uyar mı bu’’ dedi. Pazarcıdan, profesöre, siyasetçiye kadar herkesin konuyu tartıştığını, ama bu sınavları yapan ÖSYM’nin hiç konuşulmadığına da söyleyen Muharrem İnce,’’ ÖSYM, Parlamento, Genelkurmaylık ve mahkemelerden her şeyden önce gelen bir kurum olmasına rağmen bir o kadar da mağdur aslında’’ dedi. 313 çalışanı ile 40’a yakın sınav yapan bu kurumun hiç konuşulmamasını anlayamadığını ifade etti. Hükümetin, İmam Hatiplilere ayrıcalık yaptığı şeklinde yer alan eleştirilere karşılık, ‘’ Tabi ki bizim İmam hatiplileri veya başka çocukları dışlamamız mümkün değildir. Amacımız, eğitimde eşitliğin ve kalitenin yakalanması ve ülke geleceği için yararlı bir hale getirilmesi’’ açıklamasında bulundu.
 



Bu haber 514 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,021 µs