En Sıcak Konular

Bakan Şimşek: Ben de doğru bulmam

2 Aralık 2009 22:25 tsi
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, İsviçre'deki Minare yasağı nedeniyle, inanç özgürlüğüne tolerans tanımayan bir ülkede Müslamanların ciddi oranda para tutmasının doğru bulmadığını söyledi.

Bakan Şimşek, Türkiye'nin yeni teşvik sisteminin çok iyi fırsatlar sunduğunu, Türk bankalarının da çok sağlam yapıda olduğunu belirterek, Müslümanlara Türkiye'yi adres gösterdi.

Maliye Bakanı Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri'nin 38. kuruluş yılı nedeniyle Rixos Hotel'de verilen resepsiyona katıldı. Resepsiyonda ayrıca hükümet adına Devlet Bakanları Kürşat Tüzmen ve Mehmet Aydın da yer aldı. BAE Büyükelçisi ve Bakan Şimşek kuruluş pastasını birlikte kesti.

Törenden sonra resepsiyonda basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Şimşek, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın İsviçre'deki minare yasağı nedeniyle Müslümanların paralarını Türkiye'ye getirmesi önerisini doğru bulduğunu belirtti. Bakan Şimşek, "İnanç özgürlüğüne toleranslı olmayan bir ülkede Müslümanların çok ciddi çapta para tutmasını ben de doğru bulmam. Sayın Bakanımıza ben de katılıyorum.

Bu ülkedeki paraların Türkiye'ye aktarılmasını önerip önermeyeceği sorulan Bakan Şimşek: Biz zaten teşvik ediyoruz. Varlık Barışı yoluyla. Türkiye'de zaten çok cazip yatırım fırsatları var. Biz Türkiye'de yeni bir teşvik sistemini ortaya koyduk, biliyorsunuz. Teşvikler oldukça iyi. Yani, yatırım çekme konusunda biz oldukça iddialıyız. Tabii ki, orada paralarını tutan gerek Türk vatandaşlarımız gerekse diğer ülke vatandaşları, eğer paralarını Türkiye'ye getirirlerse, Türkiye güvenli bir liman. Türk bankacılık sistemi sapasağlam biliyorsunuz. Birçok ülkeye oranla çok sağlıklı bir bankacılık sistemine sahip. O kaynakların Türkiye'ye getirilmesi ve Türkiye'de kullanılmasından doğru ve anlamlı birşey olamaz." dedi.

Bakan Şimşek, inanç özgürlüğüne bu kadar tolerans tanınmayan bir ülkeye karşı herkesin belli bir tutuma sahip olmasını istediğini kaydetti. Şimşek, çağrılarının yanıt bulup bulmayacağını yatırımcıların kararının belirleyeceğini ifade etti. 

cihan



Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,815 µs