En Sıcak Konular

Cindoruk: Danıştay'ın katsayı kararı doğru

2 Aralık 2009 20:32 tsi
Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Danıştay'ın katsayı farkı ile ilgili vermiş olduğu kararın hukuksal bir karar olduğunu savundu.

Elazığlı partililerle bir araya gelmek ve özel bir televizyon kanalında yayınlanacak programa katılmak üzere havayoluyla geldiği Elazığ'da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Danıştay'ın verdiği kararın hukuksal bir karar olduğunu ileri sürdü. Konunun ideolojik olarak tarif edildiğini söyleyen Cindoruk, konu hakkında Başbakan'a katılmadığını belirtti. Ortada bir ideolojinin olmadığını savunan Cindoruk, şunları söyledi:

''Ortada bir eğitim problemi var ve o problemi Danıştay kendine göre çözmüştür. Dava Daireleri Genel Kurulu bu konuyu çözecektir ve tekrar karar verecektir, her şey hukuka uygun cereyan ediyor. Ben burada bir ideoloji görmüyorum."

Mersin'deki karakol baskını ve İzmir'de yaşanan gerginliklerle alakalı görüşlerini de dile getiren Hüsamettin Cindoruk, ''Mersin'de ve İzmir'de karşılıklı birtakım sokak hareketleri var. Devletin sokaktan kurtarılmasını istiyoruz. Baştan beri bunu söylüyoruz. Bizim temel hedefimiz her zaman olduğu gibi itidaldir, istikrardır. Bir ülkede istikrar ve itidal olursa o ülke ekonomik olarak kalkınır ve sorunlarını konuşarak çözer. Bağırarak hiçbir siyasi mesele çözülmez. Liderlerimize de sakinlik tavsiye ediyorum. Bağırmaya gerek yok. Hepimizin kulağı işitiyor'' diye konuştu.

Bir gazetecinin, İsviçre'de minarelere getirilen yasakla ilgili sorusuna ise Cindoruk, böyle bir yasanın İsviçre gibi uygar bir ülkeye yakışmayacağını ve Avrupa hukukunun bu kararı bozacağını söyledi. Cindoruk, konuşmasına şöyle devam etti: ''Yetkililer, başvuruları yapacaktır ve bu saçma yasak kalkacaktır. Biz kiliselerin kulelerine çanlarına bir şey diyor muyuz? Minare müezzinlerin bizi duaya, ibadete çağırdıkları kutsal mekânlardır. İsviçre'de böyle gayri medeni tutum olmasını ben ayıplıyorum."

cihan



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs