En Sıcak Konular

Doğalgaz firmasından tepki çeken cevap

2 Aralık 2009 14:35 tsi
Konya'da doğalgaz dağıtım şirketinin, zam beklentisiyle okulların talep ettikleri miktardaki gazı peşin paraya rağmen vermediği ileri sürüldü.

Bazı okulların, peşin paraya rağmen gaz alamadığı için kaloriferlerinin yanmadığı iddia ediliyor. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise firmayla görüşmelerine rağmen bir mesafe alınamadığını belirtiyor.

Konya'da il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri, yakıt ödeneklerini okullara gönderdi. Isınma giderleri için ayrılan parayla doğal gaz almak isteyen okul yöneticileri ilginç bir olayla karşılaştı. Peşin para vererek gaz almak isteyen okul yöneticileri, şehirde doğal gaz dağıtımını yürüten Gaznet firmasından şaşırtıcı bir cevap aldı. Firma yetkilileri, peşin paraya rağmen okullara cüzi miktarda gaz vereceklerini söyledi. Bunun üzerine okullar durumu İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerine aktardı. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, firma yetkilileriyle defalarca görüşmelerine rağmen netice alamadıklarını ifade ediyor.

Milli Eğitim kaynakları, "Firma, önümüzdeki ay doğalgaza zam gelebileceği için istediğimiz gazı vermiyor. Bir okulumuz 20 bin TL'lik gaz talep etmesine rağmen firma 5 bin TL'lik gaz verebileceğini iletti. Konuyu önümüzdeki günlerde Konya'ya gelecek olan Milli Eğitim Bakanımıza ileteceğiz." açıklamasında bulundu.

Bazı okul aile birlikleri ise havaların soğumasının kendilerini tedirgin ettiğini dile getiriyor. Özellikle domuz gribinin her geçen gün yayılmasının kendilerini tedirgin ettiğini belirten aileler, Konya'da gripten 23 kişinin hayatını kaybettiğinin altını çiziyor.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, 'doğalgaza zam yapılmayacak' açıklamasına rağmen tavrında ısrar eden dağıtım firması, öğrencileri mağdur ediyor.

Öte yandan, iddialarla ilgili olarak görüş talep edilen Gaznet firması, genel müdürün yurt dışında olduğunu belirterek, iddialara cevap vermedi.

(CİHAN) 

 



Bu haber 499 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,172 µs