En Sıcak Konular

AK Parti'yi kapatmak için kurgu delil

2 Aralık 2009 14:06 tsi
Gizli tanıklar, millete komplo belgesinin ‘cemaatleri terör örgütü gösterme' başlığının nasıl hayata geçirilmek istendiğini yer, zaman ve kişi gösterek tüm ayrıntıları anlattı...

İsmailağa Silahlı Terör Örgütü şeklinde kurgulanan operasyonda, Mahmut Ustaosmanoğlu, Ahmet Mahmut ünlü ve Yenişafak'ın sahibi Ahmet Albayrak “örgüt üyesi” sayılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise silahlı terör örgütüne yardım ve yataklıkla suçlanıyordu. Çok sayıda AK Partili Belediye Başkanı ve milletvekilinin de isminin karıştırıldığı soruşturmanın, partinin kapatılmasına zemin hazırlama çerçevesinde kurgulandığı değerlendiriliyor.

Erzincan Polisi'ne operasyon planı

Gizli tanık X: Jandarma İstihbaratçılar gölde bulunan mühimmatlarla ilgili savcıya “Erzincan polisi daha önce bana ‘sana mühimmat verelim bir yere at biz de sonra gidip bulalım' teklifi yapmıştı” diye ifade vermemi istedi

• Gizli Tanık X, Çatalarmut Barajı'nda silah ve mühimmat ele geçirilmesinin ardından Erzincan Jandarma Komutanı A.T. ve bazı Jandarma İstihbarat personelinin kendisi ile irtibata geçerek, bulunan malzemelerin Erzincan Emniyet Müdürlüğü personeli tarafından baraja konulduğuna tanıklık etmesinin istendiğini ifade etti. Erzincan Jandarma Komutanlığı Personeli tarafından, bulunan mühimmatlarla ilgili polis aleyhine ‘Gizli tanık' olması yönünde kendisine baskı yapıldığını belirten Gizli Tanık X'in iddialarından satır başları şöyle:

• Ben 28 Ekim 2009 günü Erzincan il merkezinde bulunduğum sırada evden hanımım beni arayarak Ali Osman diye birisinin evde olduğunu ve benimle görüşmek istediğini söylemesi üzerine ben bu isimde birisini çıkartamayınca telefona vermesini söyledim. Beni arayan şahıs ile telefonda görüştüğümde bu şahsın Erzincan Jandarma İstihbaratta görevli olan Ersin Üsteğmen olduğunu anladım.

• Nerede olduğumu sordu ben de Erzincan'da Valiliğin önünde olduğumu söyledim Ersin Üsteğmen bana bulunduğum yerden ayrılmamamı söyledi. Aynı gün bir süre sonra yine Jandarma İstihbaratta çalışan Orhan Başçavuş bulunduğum yere gelerek bana Erzincan merkeze bağlı Kilimli Köyü yol ayrımına gitmemi ve orada beklememi, oraya kendisinin Ersin Üsteğmen ile gelerek bir konu görüşeceklerini söyledi. Kilimli yol ayrımına gittim. Arkadan da Orhan Başçavuş ile Ersin Üsteğmen lacivert renkli sivil plakalı Kartal marka araçla geldiler. Yol ayrımına geldiğimizde Ersin Üsteğmen gelerek benim arabama bindi. Cep telefonumu aldı bataryasını çıkardı ve arabanın ön göğüs kısmına bıraktı. Bana bir şey duyup duymadığımı sordu. Ben de duymadığımı söyledim.

• Çatalarmut Barajı'nda mühimmat bulunduğunu söyledi. (...) Benim Erzincan Başsavcısı'na “Gölde bulunan mühimmatlarla ilgili Erzincan polisinin daha önce bana ‘Sana mühimmat verelim bir yere at biz de sonra gidip bu mühimmatı bulalım' dediklerini ifade etmemi” teklif etti, kabul etmedim.

• Ayrıca Ersin Üsteğmen, Ergenekon davasının ABD destekli b ir cemaatin bir komplosu olduğunu, polisin de bu cemaatin hakim olduğu bir teşkilat olduğunu anlatarak kendilerinin Ergenekon'a inanmadıklarını söyledi. Bu nedenlerle bulunan mühimmatın polis tarafından konulduğu izleniminin verilmesi için benim “Gizli Tanık” yapılacağımı söyleyince ben kendisine “Benim çoluk çocuğum var benim bu şekilde ifade verdiğim öğrenilince ben ne yapacağım” dedim.

• Ersin Üsteğmen bana ‘Seni Alay Komutanıyla görüştüreyim' dedi. Ersin Üsteğmen ayrıca bana “Senin yüzünü değiştiririz, estetik ameliyat yaptırırız, sana iş buluruz, 10.000 TL para veririz, bu tür şeyleri sen düşünme, dosyan Erzincan'da görülecek, ifade verirsen senin için hiçbir sıkıntı olmayacak, burası için sana garanti veriyorum” dedi.

• Aynı gün saat 16:00 - 16:30 sıralarında Orhan Başçavuş kendi telefonu ile beni cepten arayarak evime çağırdı. Onların aracını takip ederek Mertekli Barajı'na gittik. Bana alay komutanının sivil olarak geleceğini, benim az aşağıya inip orada beklememi söylediler, 400-500 metre aşağıya inip orada bekledim.

• Akşam yeni olmuştu, yaklaşık 15-20 dakika beklemiştim ki yanıma alay komutanının sivil bir şekilde geldiğini gördüm, yanında kimse yoktu. Alay komutanı bana Ersin Üsteğmen'in teklifini yeniledi. Süre verdi. 28 Ekim 2009 günü saat 22:00 sıralarında ben kendi cep telefonumdan Ersin Üsteğmen'i arayarak bu işlere beni kesinlikle karıştırmamalarını söyledim. Bu görüşmeden sonra beni hiç aramadılar.

STAR GAZETESİ 



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,728 µs