En Sıcak Konular

Mehmet Sağlam'dan çarpıcı açıklama

2 Aralık 2009 14:05 tsi
Mehmet Sağlam'dan çarpıcı açıklama ’Barolar bu tür davalarda taraf olamaz’’ diyen TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. DR. Mehmet Sağlam, YÖK katsayı kararına karşı çıkan Danıştay’ın Baronun talebini

‘Daha önce dava açan bir baronun talebinin Danıştay Dava Daireleri Genel Kurul’unca rededildiğini söyleyerek, gerekçe olarak da baroların avukatlarının mesele ile ilgili konular dışında taraf olmayacağını dile getirdi. Bu yüzden kararın ideolojik olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini savundu.

Hukuka ve Anayasaya Aykırı Olmayan YÖK’ün Önü Kesilmemeli!

TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten Program konuğu olan AK Parti Milletvekili, Danıştay engeline takılan, YÖK’ün katsayı kararı için, ‘’ Herkes kendi görev alanı içinde diğer erklere saygılı kararlar vermeli’’ dedi.

Çeşitli alanlarda görev alan anayasal kuruluşların, YÖK’ün takdirine engel olmaması gerektiğini savunarak, ‘’ Eğer anayasal ve hukuki bir aykırılık yoksa, kendi ihtisas alanlarında kararlar veren kurumların önünün kesilmemesi gerekir’’ görüşlerini kaydetti . ‘’Neden Yargıtay değil de, Danıştay verdiği kararlar yüzünden tartışılıyor.’’ diyerek, Danıştay’ın hiçbir kararının, üniversite kurumlarıyla uyumlu olmadığına dikkati çekti.

İngiltere, Kanada ve ABD gibi gelişmiş ülkelerde Danıştay’a gerek kalmadığını belirterek, Hakimler devleti eleştirilerinin artık son bulması için yargı, yürütme ve yasamanın kendi içinde dengeli ve doğru bir şekilde işlemesi gerektiğini söyledi.

Bu Çocuklara %5’i Bile Çok Görüyorlar!

Danıştay engeline takılan, YÖK kararı için ‘’ Bu karar hukuki mi, ideolojik mi yoksa pedagojik mi’’ tartışmalarına açıklık getiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam; ‘’ Ortaokul seviyesinde eğitim gören kitlenin 1/3’üne denk olan Meslek Lisesi öğrencilerine, zaten %5’lik üniversite barajının bile aşılamamasını çok görüyorlar’’dedi.

‘’Bu olanlar ideolojik değil de ne o zaman’’ açıklamasında bulundu. Meslek liselerinin ülke geleceği için önemli olduğuna dikkati çekerek, ‘’ Meslek Liselerini nasıl artırabiliriz diye düşünmemiz gerekirken, tam tersi bir yaklaşım sergiliyoruz’’ eleştirisinde bulundu.

Yaşananlar neticesinde meslek lisesi öğrencilerinde bir azalma gerçekleştiğine de değinerek, %2.5 olan bu gruptaki öğrencilerin velilelerinin de haklı olarak, tercihlerini değiştirmelerine sebep olunduğunu savundu. ‘’Dünyada eğitim evrenseldir. Sen şu eğitimi alacaksın diyemezsin’’ görüşünü dile getiren Ak Parti Milletvekili, ‘’Meslek lisesi bahane, İmam Hatip şahane ‘’ şeklinde düşünenlerin, meslek liselerinin, ülke geleceği için önemli olduğu gerçeğini unutmaması gerektiğinin altını çizdi.

Danıştay Kararının Uygulanmaması, Sistemi Bozmaz!

Mehmet Sağlam, Danıştay kararının uygulanmaması durumunda, sistemin zarar göreceğine ve telafisi imkansız zararların söz konusu olmasına katılmadığını söyledi. Kendi görev alanında yer alan erklerin, yanlış sonuçlar doğurabilecek kararlar vermeyeceğini savundu.. Bu anlamda YÖK’ün kararına saygı duyulması gerektiğini ifade etti.
Bayrak Bir, Dil Bir, Gerisi Küsurat!

Prof. Dr. Mehmet Sağlam, hükümetin demokratik açılım yaklaşımlarına da açıklık getirdi. ‘’Cumhuriyetten önce kendi mücadelesini başarıyla gerçekleştiren Maraş’ta, bu anlamda olumlu yaklaşımlar var. Aynı şekilde Kayseri’de de bayrağın ve resmi dilin bir olması dışında tartışılanlar küsurat olarak değerlendiriliyor’’ dedi. Türkiye topraklarında bir çakıl taşının dahi kaybının söz konusu olmayacağını söyleyerek, çizilen kırmızı sınırlar dahilinde, neden kaygılanıldığını ve desteklenmediklerini anlayamadığını ifade etti. 



Bu haber 577 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,855 µs