En Sıcak Konular

İsrail Barguti'yi sürgüne gönderme niyetinde

2 Aralık 2009 14:01 tsi
İsrail ile Hamas arasındaki dolaylı görüşmelerle yürütülen muhtemel bir tutuklu teatisi anlaşmasında, İsrail'in, Hamas tarafından serbest bırakılması talep edilen Filistinli tutuklulardan 12'sini sürgüne göndermek istediği bildirildi.

Söz konusu kişiler arasında bulunan El Fetih liderlerinden Mervan Barguti ile Filistin Halk Kurtuluş Cephesi Genel Sekreteri Ahmed Saadet ise sürgün koşulunu kabul etmedi.

Batı Şeria'daki Filistin Yönetimi'nin Tutuklulardan Sorumlu Bakanı İssa Karake, Filistin'in Sesi radyosuna yaptığı açıklamada sürgün koşulunu doğrularken, Barguti ile Saadet'in de aralarında bulunduğu 12 kişinin, Batı Şeria veya Gazze Şeridi'ne değil, Filistin toprakları dışına gönderilmek istendiğini duyurdu. Karake, Barguti ve Saadet'in sürgün koşulunu kesinlikle reddettiklerini de açıkladı.

Karake, anlaşmanın şimdi, serbest bırakılması öngörülenlerin sürgünle ilgili onaylarında yoğunlaştığını ifade etti ve sürgün ısrarının anlaşmanın önündeki en büyük engel olduğunu vurguladı.

Sürgüne gönderilmesi planlanan tutuklular arasında, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları liderlerinden Abdullah Barguti ile İbrahim Salame de yer alıyor. Abdullah Barguti (37), Kudüs'te ve Tel Aviv'de bombalı eylemlerde 67 kişinin ölümüne neden olmaktan yargılandığı mahkemede Aralık 2004'de, 67 kez ömür boyu hapse mahkum edilmişti. Abdullah Barguti ile aynı eylemlere karışmaktan cezaevinde bulunan İbrahim Hamid Hasan Salame de yine ömür boyu hapis cezasına mahkum.

Hamas'ın İçişleri Bakanı Fethi Hamad ise anlaşmanın bu ayın ortalarında tamamlanacağı beklentisinde olduğunu açıkladı.

İsrail'in, muhtemel bir anlaşma kapsamında İsrailli asker Gilad Şalit karşılığında 980 Filistinli tutukluyu serbest bırakması bekleniyor.



Bu haber 485 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,914 µs