En Sıcak Konular

Evren'in ismi bir okuldan daha kaldırıldı

2 Aralık 2009 13:59 tsi
12 Eylül'ün mimarı Kenan Evren'in ismi bir okuldan daha kaldırıldı.

Antalya'nın Döşemealtı ilçesi Nebiler köyündeki Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adı Osman Ali Cingöz İlköğretim Okulu olarak değiştirildi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Antalya Şubesi 15 Eylül 2009 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe vererek, Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adının Fakir Baykurt İlköğretim Okulu olarak değiştirilmesini istedi. Talebi değerlendiren Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, 16 Kasım 2009'da Kenan Evren İlköğretim Okulu'na, Fakir Baykurt yerine, okul bahçesine okul binası yaptıran hayırsever Osman Ali Cingöz'ün adını veremiy uygun buldu. Böylece Kenan Evren İlköğretim Okulu'nun adı Osman Ali Cingöz İlköğretim Okulu oldu.

Eğitim-Sen, isim değişikliği isteği dilekçesinde şöyle dedi: "Bilindiği üzere Kenan Evren yönetimindeki ordu 12 Eylül 1980'de seçimle işbaşına gelen hükümeti devirerek ülke yönetimine el koymuştur." 12 Eylül darbesinin ülkede yol açtığı mağduriyetleri hatırlatan Eğitim Sen, "Başka ülkelerde darbeciler yargılanırken, ne yazık ki ülkemizde darbecilere üniversitelerce fahri doktora verilmekte, adları eğitim kurumlarına verilmektedir. Bu durum ülkemiz adına onur kırıcıdır." denilerek isim değişikliği talep etti.

Milli Eğitim'in talepleri üzerine yaptığı değişikliği değerlendiren Eğitim-Sen Antalya Şube Başkanı Nurettin Sönmez, "12 Eylül darbesi ülkemizin yaşadığı en büyük travmalardan birisidir. 12 Eylül Anayasası demokrasinin önündeki en büyük engeldir. Darbecilerin isimlerinin eğitim kurumlarından silinmesine dönük bu mücadelemizin başarıya ulaşması bizleri ve toplumun tüm kesimlerini sevindirmiştir. 12 Eylül darbecilerinin bu ülkeye verdiği zararların hesabı sorulmalı. 12 Eylül darbecileri yargılanmalı ve 12 Eylül'ün ürünü olan anayasa değiştirilmelidir. Buradan üniversite yönetimlerine de sesleniyoruz. Darbecilere verdiğiniz fahri doktora unvanlarını geri alın ve üniversitelerimizin üzerinde kara bir leke olarak kalmasını önleyin." dedi.

Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da okula Osman Ali Cingöz isminin verilmesini şu sözlerle anlattı: "Burası 60 yıllık eski bir binaydı. Koşulları kötü, kapasitedi dardı. 8 yıllık eğitime geçilmesiyle birlikte ihtiyaçları karşılamıyordu. 6, 7 ve 8. sınıfları yoktu. Yurt dışında yaşayıp emekli olan Ali Osman Cingöz isimli hayırsever vatandaşımız köyüne okul yapmak istedi. Başka arsamız olmadığı için okulun bahçesine 12 derslikli yeni bir bina yaptırdı. Bina yaklaşık bir ay önce tamamlandı ve geçici kabulü yapıldı. Hayırsever vatandaşımızın talebi ve yapılan protokol doğrultusunda okula Ali Osman Cingöz İlköğretim Okulu ismi verildi. Çürük raporu bulunan eski binalar ise öğrencilerimizin yeni binaya taşınmasının ardından kısa sürede yıkılacak." 

cihan



Bu haber 516 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,881 µs