yarattığı ırk | " /> yarattığı ırk | "/>

En Sıcak Konular

Nazilerin yarattığı ırk

2 Aralık 2009 12:04 tsi
Nazilerin yarattığı ırk "Ölüm Meleği" olarak ün yapan Nazi doktoru Josef Mengele'nin saf Alman ırkını yaratmak için yaptığı ölümcül deneylerin başarıya ulaştığı iddia edildi.

Nazi lideri Adolf Hitler'in en değer verdiği insanlardan biriydi çünkü Nazi Almanyası için mavi gözlü, sarı saçlı saf bir ırk yaratacaktı. "Ölüm Meleği" olarak ün yapan Nazi doktoru Josef Mengele'nin Nazi toplama kampı Auschwitz'deki ölümcül deneylerine Brezilya'da devam ettiği ortaya çıktı.

National Geographic Amerika'da yayınlanacak belgesele göre, 2 milyon insanın ölümünden sorumlu tutulan Nazi savaş suçlusu Mengele, Güney Amerika'ya kaçtıktan sonra "ölüm deneylerine" Brezilya'nın bir ücra kasabasında devam etti.  

Ünlü bir tarihçi Mengele'nin mavi gözlü ve sarı saçlı saf ırk yaratmak için Brezilya'nın Candido Godol kasabasından deneylerine devam ettiğini, hayata veda etmeden önce de saf ırkı yaratmayı başardığını iddia etti.

Candido Godol kentinde şu anda 80 aile yaşıyor ve bunlardan 38'i ikiz. İkizler tam Mengele'nin hayal ettiği gibi mavi gözlü ve sarı saçlı. Candido Godol kasabasını başka bir özelliği daha var: Burada ikiz bebeklerin doğum oranı dünya ortalamasının tam bin katı.

JOSEF MENGELE KİMDİR

"Ölüm meleği" olarak bilinen Josef Mengele Nazi toplama kampı Auschwitz-Birkenau`da yaptığı acı verici ölümcül deneylerle tanınıyor.

Toplama kampındaki mahkumların hangisinin öldürüleceği, zorla çalıştırılacağı ve üstünde deney yapılacağını belirleyen SS doktorların başında geliyordu.

KİMLİĞİNİ DNA TESTİ ORTAYA ÇIKARDI

Mengele 1944 yılının başında savaş suçlusu ilan edildi. Savaşın bitmesinden sonra ilk olarak başka bir isimle Avusturya`da saklandı, daha sonra ölene kadar kalacağı Güney Amerika`ya kaçtı.

Burada, 1959`a kadar Arjantin`de kaldı, daha sonra Brezilya`nın Bertioga kasabasında denizde yüzerken kramp girmesi sonucu hayatını kaybetti. Kimliği Campinas Devlet Üniversitesi uzmanları tarafından DNA testi yapılarak anlaşıldı.

YAHUDİLERİN GÖZÜNE MAVİ SU ENJEKTE ETTİ

Saf Alman ırkını yaratmak için uygulanacak testlerin kobaylığını, toplama kamplarındaki esirler üzerinde yaptı. Cermen soyundan gelen ari ırktan doğan çocukların gözlerinin başka bir renk olması durumunda, bunları mavi yapabilmek için deneyler yapıyor ve bunların sonucunda elde ettiği sıvıları esirlerin göz bebeklerine şırınga ile enjekte ediyordu.

Bu yaptığı test tam bir fiyasko ile sonuçlanırken, birçok insanın kör olmasına ve ölmesine yol açmıştı. Aynı zamanda birçok esirin vücutları üzerinde anestezi uygulamadan kanlı deneyler yapmıştı.

Josef Mengele, 2 milyon kişinin ölümünden sorumlu tutuluyor.

Hürriyet



Bu haber 895 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,556 µs